Hvalevrijedan projekt

Studenti osmislili nove radne uniforme Liburnia Riviera Hotela

Alenka Juričić Bukarica

ako nam je bitno kako se naši zaposlenici osjećaju na svom radnom mjestu i zato smo se odlučili na ovaj natječaj kako bismo dobili uniforme koje će predstavljati identitet naše tvrtke, ali i destinacije u kojoj rade i žive – istaknuo je predsjednik Uprave LRH-a Vladimir BošnjakOPATIJA – Liburnia Riviera Hoteli (LRH) i Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu proveli su natječaj za kreiranje radnih uniformi LRH-a, a za prva tri mjesta osiguran je ukupni nagradni fond od 15.000 kuna, plus pet noćenja u opatijskim hotelima. U LRH-u ističu da su i studenti i komisija imali težak i izazovan zadatak, dok su studenti trebali razraditi brojne elemente natječaja i osmisliti dvije razine uniforme i obuću te kreirati prezentaciju koja će dojmiti komisiju, komisija je trebala odabrati tri najbolja rada od svake kategorije.


U konačnici odluka je pala na tri dizajna radne uniforme i obuće koje su dizajnirali Silvija Šubek i Dora Kranjec, potom Tena Omerović i Sara Stojko te Ivan Mihaljević i Lara Bobek. U dogovoru s predstavnicima LRH-a i profesorima s Tekstilno-tehnološkog fakulteta, kreatori odabranih radova dodatno će doraditi svoje prijedloge koji će nakon toga ići u izradu.


– Svim studentima koji su sudjelovali u natječaju, kao i svim profesorima Tekstilno-tehnološkog fakulteta, želim zahvaliti na trudu i izdvojenom vremenu, i naravno na odličnim radovima koje su nam dostavili. Zaista je bilo teško odabrati najbolje kreacije i zato posebne čestitke želim uputiti pobjednicima natječaja.
Jako nam je bitno kako se naši zaposlenici osjećaju na svom radnom mjestu i zato smo se odlučili na ovaj natječaj kako bismo dobili uniforme koje će predstavljati identitet naše tvrtke, ali i destinacije u kojoj rade i žive – istaknuo je predsjednik Uprave LRH-a Vladimir Bošnjak.


Inače, bazni se koncept temelji na modernim uniformama s manjim autohtonim dizajnerskim elementima u skladu s grafičkim standardima LRH-a i decentnim elementima lokalnog story tellinga.


Cilj je bio dati prednost funkcionalnosti all-year-round odjeći i obući u dvije razine, a to su Premium za hotele najviše kategorije i Standard za hotele s tri zvjezdice, kampove i slično. Zadatak studenata uz nadzor TTF mentora bio je osmisliti prijedloge koristeći standarde koji se u svijetu koriste u području funkcionalne odjeće.