Produljen mandat direktoru

Stubica Lovran: Stošić do listopada, Tancabel pobija optužbe o ‘uhljebljenju’

Marina Kirigin

Lovranska općinska tvrtka Stubica među ostalim upravlja tržnicom u Lovranu / foto V. KARUZA

Lovranska općinska tvrtka Stubica među ostalim upravlja tržnicom u Lovranu / foto V. KARUZA

Branku Stošiću mandat istječe dva tjedna prije održavanja lokalnih izbora pa se smatra poslovno korektnim da se izbor novog direktora prepusti novoizabranom načelniku Općine, smatraju u Stubici. Vanja Tancabel opovrgava navode iz anonimnih pisama da će biti »uhljebljen« za direktora Stubice 


LOVRAN Direktoru lovranske općinske tvrtke Stubica Branku Stošiću produljen je mandat do konca listopada, odnosno do 26. listopada ove godine. Tako je odlučeno na nedavno održanoj skupštini Društva, na kojoj je prilikom donošenja ove odluke u obzir uzeta trenutna epidemiološka situacija, ali i skorašnje raspisivanje lokalnih izbora. Naime, Stošiću četverogodišnji mandat istječe dva tjedna prije održavanja lokalnih izbora (16. svibnja) pa se smatra poslovno korektnim i u interesu društva da se izbor novog direktora prepusti neposredno izabranom načelniku Općine, smatraju u Stubici. Zato će se postupak provedbe natječaja i izbor novog direktora općinske tvrtke za komunalnu djelatnost i usluge obaviti nakon održanih lokalnih izbora, vjerojatno nakon konstituirajuće sjednice novog sastava Općinskog vijeća. Objava natječaja može se očekivati najkasnije do kraja srpnja ili početkom kolovoza, a što je u skladu s donesenom odlukom Skupštine, ističe Stošić.


Branko Stošić ostaje na čelu Stubice do 26. listopada

Branko Stošić ostaje na čelu Stubice do 26. listopada


 


Poslovni procesi
– Temeljem Izjave o osnivanju i odredbama Društvenog ugovora te ostalim pozitivnim propisima, neposredno izabrani načelnik automatizmom postaje jedini zakonski predstavnik osnivača, odnosno Općine Lovran, s pravom glasa u društvu Stubica. U obzir je uzeta i trenutno jako loša epidemiološka situacija u našem bližem i širem okruženju koja otežava i remeti redovito poslovanje svim gospodarskim subjektima, pa tako i Stubici. Stoga je neophodno izbjeći dodatno opterećenje u poslovanju jer je veoma važno da se u ovim okolnostima uredno nastave poslovni procesi. Ne manje je važno napomenuti da se na ovaj način nastavlja, istini na volju u otežanim okolnostima, započeta priprema turističke sezone, i to bez obzira na trenutnu pogoršanu situaciju vezano za COVID-19 – razjasnio je direktor komunalne tvrtke koji za sada ne otkriva hoće li se javiti na natječaj za direktora koji bi trebao biti raspisan ovog ljeta.


Znao za produljenje ugovora direktoru


Pismo Vanje Tancabela na e-mail našeg lista stiglo je 12. travnja, a odluka o produljenju ugovora direktoru Stošiću donesena je dan kasnije, na Skupštini društva. Postavlja se pitanje kako je Vanja Tancabel dan prije Skupštine već imao informaciju o produljenju ugovora Stošiću koje navodi u svom pismu. Na to pitanje dao je sljedeći odgovor:
– Zar je bitno kako sam doznao? To se znalo, informacija je to koja je već duže vrijeme bila »vani« – odgovorio je Tancabel za kojeg smo kasnije saznali da je član Nadzornog odbora Stubice te je tako bio i upoznat s tim prijedlogom produljenja ugovora, ali očito i s odlukom jedinog člana Skupštine društva, onom načelnika Lovrana Bojana Simoniča, koji je dan nakon Tancabelovog pisma medijima službeno donio odluku o polugodišnjem produljenju mandata Stošiću.


– Onog trenutka kada se objavi natječaj za izbor direktora Društva na mandat od četiri godine, tada ću razmotriti hoću li ću se javiti na njega – zaključuje Stošić.


Istjecanje mandata Branka Stošića u tvrtki koja je u stopostotnom vlasništvu Općine Lovran u predizborno vrijeme uznemirila je lovranske lokalne političare. Mnogi su tako pokrenuli priče o novom kadroviranju, »uhljebljivanju« podobnih, a navodna anonimna pisma na tu temu koja kolaju Lovranom posebno su uznemirila Vanju Tancabela, lovranskog vijećnika, člana Hrvatske stranke umirovljenika i sina dugogodišnje vijećnice i predsjednice iste stranke Đurđice Tancabel. Ponukan, kako kaže, raznim anonimnim pismima koja šire laži o njemu, imao je potrebu javno se očitovati.


Vanja Tancabel je član Nadzornog odbora Stubice

Vanja Tancabel je član Nadzornog odbora Stubice


 


Osobni interesi


– Grupa besposlenih koji gube dane ispijajući kave na terasama caffe barova u Lovranu, iz svoje pakosti, osobnih interesa i želje za ulazak u Općinsko vijeće, ne biraju sredstva kako napakostiti i ocrniti bilo koga. Šalju po Lovranu anonimna pisma u kojima se mene kleveće i iznose netočni navodi. Zbog tih anonimnih pisama i tračeva koji kruže bio sam primoran obratiti se mještanima Lovrana i upoznati ih sa stvarnim stanjem stvari. U anonimnom pismu među ostalim stoji da ću biti »uhljebljen« za direktora u općinskoj firmi Stubica u Lovranu. Odgovorno tvrdim da je gospodin Branko Stošić još uvijek u radnom odnosu u Stubici, odnosno čak mu je i produljen ugovor o radu. Unatrag četiri godine natječaj za novog direktora Stubice nije nikada bio raspisan, a što je najbitnije, baš nikad nisam iskazao želju da budem na toj funkciji. Već više od 16 godina sam zaposlen u hotelu Lovran, a cijeli radni život sam proveo u turizmu i ugostiteljstvu i nemam namjere napustiti taj sektor. Volim svoj posao, sve što sam stekao, stekao sam svojim vrijednim i poštenim radom jer sam tako i odgojen. Oni koji me poznaju znaju da nisam »uhljeb«, kako se piše u anonimnom pismu. Član sam HSU-a u Lovranu od samog osnivanja, više od 15 godina, uvijek spreman pomoći, čvrstog stava i svojih uvjerenja te nisam mijenjao stranke »kako vjetar puše« kao neki da bi došli do povlaštenih pozicija – dio je opširnijeg osvrta na situaciju u Lovranu, lovranskoj politici i na anonimna pisma Vanje Tancabela.