Festival Opatija

“Šporer” će se sutra pretvoriti u “Mali grad velikog srca”

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Ustanova Festival Opatija ove je zime opatijski Umjetnički paviljon »Juraj Šporer« pretvorila u »Mali grad velikog srca« – kažu u Festivalu Opatija te najavljuju da su za najmlađe posjetitelje pripremili mnoštvo prigodnih kreativnih radionica, kazališnih predstava, animacija i opatijsku premijeru gastrokazališnog performansa »Zagrizi u bajku«.


– Radionice počinju u nedjelju 5. prosinca posjetom Svetog Nikole, a uključuju niz zabavnih aktivnosti i animacija za djecu: izradu božićnih čizmica, snježne kugle, božićnih ukrasa i bonton ponašanja za stolom. Kazališne predstave za djecu »Larina božićna bajka i Djed Božićnjak« i »Šlampavi Djed Božićnjak« u izvedbi zagrebačke Tvornice lutaka djeci će na maštovit, zabavan i poučan način predstaviti prave božićne vrijednosti. Kazališna poslastica, u doslovnom i prenesenom smislu, na programu je u nedjelju 19. prosinca kada se u »Šporeru« premijerno održava gastrokazališni performans »Zagrizi u bajku – Božić kod Ivice i Marice« koji je spojio tri kreativne žene iz sasvih različitih područja:


Petru Radin, kazališnu redateljicu i glumicu, Sandru Rončević, gurmanku, food blogericu (O slanom i slatkom) i autoricu kuharice, te Moranu Zibar, kvizašicu i lovkinju iz HRT-ova kviza Potjera. »Mali grad velikog srca« vrhunac obilježava 30. prosinca ludom novogodišnjom disko-zabavom s božićnim maskotama uz DJ-a Marija Kovača – poručili su iz Festivala Opatija, uz napomenu da se sudjelovanje na radionicama i animacijama, kao i prisustvovanje na kazališnim predstavama koje se održavaju u Umjetničkom paviljonu »Juraj Šporer« ne naplaćuje.
– Programi će se odvijati uz poštovanje svih epidemioloških mjera i preporuka te je zbog ograničenog broja sudionika potrebna prethodna najava dolaska putem e-pošte: [email protected] Za prisustvovanje programu potrebno je predočiti EU digitalnu COVID-potvrdu ili potvrdu o preboljenju koju izdaju liječnici primarne zdravstvene zaštite. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od obveze predočenja potvrde, pod uvjetom da osobe u pratnji djeteta posjeduju potvrdu – naveli su organizatori »Malog grada velikog srca«.