Korak po korak

Slavni Britanac na Kvarneru: Monty Don uživao u opatijskom Parku Angiolina

Aleksandra Kućel Ilić

Slavni britanski vrtlar Monty Don uživao je u Parku Angiolina / Snimio Mateo LEVAK

Slavni britanski vrtlar Monty Don uživao je u Parku Angiolina / Snimio Mateo LEVAK

Don, čije emisije na temu parkova i hortikulture prati milijunsko gledateljstvo širom svijeta, zajedno s ekipom koja sudjeluje u kreiranju njegovog najnovijeg televizijskog projekta, u Opatiji je, šetajući pred kamerama po nagrađivanome parku, na svoj način, prikupljao dojmove o Hrvatskoj čiju je povijest kako saznajemo, temeljito proučioOPATIJA  Monty Don, jedan od najpoznatijih vrtlara u Velikoj Britaniji čije su emisije na temu parkova i hortikulture koje prati milijunsko gledateljstvo širom svijeta, popularne i u Hrvatskoj, proveo je ugodno, ali radno jutro u Opatiji. Za najstariji opatijski park, Park Angiolina u kojemu je zapravo i rođena opatijska, odnosno hrvatska turistička priča, pažnja koju mu je Monty Don posvetio, velika je reklama. Njegovo zanimanje za perivojnu baštinu Opatije, europske zelene destinacije, također je velik plus.


Monty Don u Parku Angiolina u Opatiji / Snimio: MATEO LEVAK

Monty Don u Parku Angiolina u Opatiji / Snimio: MATEO LEVAK


 


Oduševljen


Zajedno s ekipom koja sudjeluje u kreiranju njegovog najnovijeg televizijskog projekta, ovaj je plodni hortikulturni pisac, nakladnik i voditelj iza kojeg stoji cijeli niz vrlo popularnih emisija iz opuštajućeg i ljekovitog svijeta zelenila i cvijeća, u Opatiji je, šetajući pred kamerama po nagrađivanome parku, na svoj način, korak po korak prikupljao dojmove o Hrvatskoj čiju je povijest kako saznajemo, temeljito proučio. Nakon što je o Lijepoj Našoj čitao iz knjiga, sada je došao i uživo upoznati njezin šarm i otkrio da je oduševljen. Više o svemu, zbog ekskluzivnosti projekta u ovom trenutku nam još nije smio povjeriti, no u društvu obožavatelja, turista koji su ga prepoznali i zamolili za zajedničku fotografiju, unatoč pravilima produkcije, pristao je na snimke.


Ugodno, ali radno jutro u Opatiji / Snimila Aleksandra KUĆEL ILIĆ

Ugodno, ali radno jutro u Opatiji / Snimila Aleksandra KUĆEL ILIĆ

Domaćini jučerašnjeg posjeta slavnoga vrtlara Opatiji bili su opatijski Parkovi uz pomoć Turističke zajednice Grada Opatije, a najzanimljivije detalje o »staroj dami« pred televizijskim je kamerama otkrila Željka Stašić iz TZ Grada Opatije.


Šarmer


Osim što je i sam jučer u Opatiji često bio »u oku kamere«, u jednom je trenutku i sam uzeo foto aparat u ruke i snimao more, kupače, te najstariji hotel na hrvatskoj obali Jadrana, opatijski hotel Kvarner.


Snimila Aleksandra KUĆEL ILIĆ

Monty Don u Opatiji / Snimila Aleksandra KUĆEL ILIĆ– Monty Don je za nas pojam, ne možemo vjerovati da smo ga uspjele vidjeti uživo. Jutro za pamćenje! Jedinstven je zbog načina na koji priča o vrtlarstvu, zbog jednostavnosti koja privlači publiku koja njegove savjete dobro razumije i zbog toga što zna naglasiti baš ono što je u cijeloj toj zelenoj priči najbitnije. Odličan je voditelj i stručnjak, zaljubljenik u prirodu i životinje, pravi uzor za nas koji se bavimo hortikulturom. Miran je, samozatajan i pristupačan, te vrlo šarmantan. On dokazuje da su ljudi što su u određenome području stručniji, to jednostavniji. Može se reći da je u svijetu vrtlarstva prava zvijezda i mi smo počašćene što smo ga mogle vidjeti u Opatiji – rekle su jučer u opatijskom Parku Angiolina njegove vjerne obožavateljice.