Konstituirajuća sjednica

Sanjin Sirotnjak predsjednik Općinskog vijeća Lovrana

Aleksandra Kućel Ilić

Zamjenik SDP-ovom šefu Vijeća je Branislav Petković (AM-PGS-UK)Novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Lovran je Sanjin Sirotnjak (SDP), a zamjenik mu je Branislav Petković (AM-PGS-UK), odlučili su vijećnici novog saziva Vijeća koje je konstituirano na sjednici održanoj u kinu Sloboda u Lovranu. Obojica su povjerenje dobila tajnim glasovanjem, većinom glasova.


Na konstituirajućoj sjednici prisegu je dalo svih 13 vijećnika, pa novi saziv Vijeća Općine Lovran čine Toni Družeta, Andrea Gržević, Oriana Klanjac i Srećko Šobot (svi s kandidacijske liste grupe birača nositelja Tonija Družete), Branislav Petković, Ilan Viskić, Martina Jedriško i Neven Mohorovičić (svi s liste AM-PGS-UK), Domijan Kršanac i Sanjin Sirotnjak (obojica SDP), Vanja Tancabel (HSU-IDS), umjesto Đurđice Tancabel koja je mandat stavila u mirovanje, Luka Janjetić (kandidacijska lista grupe birača nositelja Luke Janjetića), te Elizabeta Uhač (HDZ).


Novoizabrani vijećnici će se zalagati za dobrobit “gradića malog”, te nastojati opravdati povjerenje birača.
Na konstituirajućoj sjednici je prisegu dao i Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran koji je dobio povjerenje birača na nedavnim izborima i tako započeo svoj drugi uzastopni mandat na čelu Lovrana.– Drago mi je zbog toga što sam danas s vama ovdje i veselim se budućoj suradnji. Čestitam svim vijećnicima i želim da se svi zajedno potrudimo da Lovran bude još ljepše i ugodnije mjesto za život – rekao je načelnik Simonič.


Nakon što je izabran na mjesto predsjednika Općinskog vijeća Lovrana, Sanjin Sirotnjak koji je preuzeo vođenje sjednice koju su prije njega vodili pročelnica Elvira Ban Jović i Toni Družeta, obratio se vijećnicima.


– Zahvaljujem se na ukazanome povjerenju i obvezujem se opravdati ga. Želja mi je da Lovran bude općina zadovoljnih ljudi uz kvalitetan život za sve generacije. Namjera mi je okupljati ljude i poticati ih na komunikaciju.


Želim što bolju suradnju s mjesnim odborima, težiti promociji najboljih ideja i da u radu budemo proaktivni. Pozdravljam volju i energiju načelnika Bojana Simoniča i želim da suradnja svih nas zajedno bude uspješna – izjavio je Sirotnjak.