Općinsko vijeće

Sandiju Šneleru postumna nagrada Matulja

Marina Kirigin

Sandro Pecman / Foto Marina Kirigin

Sandro Pecman / Foto Marina Kirigin

Nagrade će dobiti i općinska Udruga umirovljenika i starijih osoba te profesorica Gordana BegićAleksandar Sandi Šneler, dugogodišnji društveni i sportski djelatnik, postumno je nagrađen godišnjom nagradom Općine Matulji. Odlučili su tako matuljski vijećnici na sjednici Općinskog vijeća održanoj u školskoj sportskoj dvorani u Matuljima.


Uz Sandija Šnelera nagrade Općine Matulji dodijelili su i Udruzi umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji te profesorici Gordani Begić. Rasprave o dodjeljivanja priznanja gotovo da nije bilo, svega se jedan vijećnik obratio za govornicom te predložio da se ubuduće i za one prijavljene kandidate koje Odbor za izbor i imenovanje nije odabrao u uži krug, dostave podaci/biografije te je apelirao da bi se češće trebali nagrađivati i poduzetnici s područja općine.


Naime, na javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih i počasnih priznanja Općine Matulji dostavljeno je pet prijedloga, a Odbor za izbor i imenovanje predložio je tri kandidata za nagrade Općine, što su vijećnici i prihvatili. Šneler je postumno nagrađen za doprinos u razvoju sporta, kao suosnivač NK-a Mune (kasnije NK-a Matulji), trener posebno aktivan u radu s mladima, organizator mnogobrojnih turnira u nogometu, ali i za aktivno djelovanje u Folklornom društvu Žejanski zvončari i vrijedan angažman u Mjesnom odboru Žejane.
Gordana Begić cijeli radni staž provela je u matuljskoj osnovnoj školi gdje je odgojila niz generacija koji su postali odgovorni i osviješteni ljudi. Nakon osnivanja PD-a Lisina 1995. aktivno se uključila u rad s djecom koji njeguje do današnjih dana.


Duže od kvarat stoljeća vodi planinarsku sekciju PD-a Lisina Matulji pri osnovnoj školi te aktivnosti vezane uz odgoj mališana. Udruga umirovljenika i starijih osoba općine Matulji već 12 godina provodi brojne aktivnosti za umirovljenike, a kruna aktivnosti je provođenje projekta »Aktivni umirovljenici – dugovječni stanovnici« koji se od prošle godine provodi na području općine Matulji, samo su neki dijelovi obrazloženja predlagača za matuljske nagrade.


Sjednica Vijeća započela je prisegom novog vijećnika Sandra Pecmana, koji je zamijenio Željka Grpca, nezavisnog vijećnika koji je mandat stavio u mirovanje, a završila zahvalom matuljskom pročelniku Danijelu Jermanu koji odlazi s pročelničke funkcije u Općini Matulji na novo radno mjesto. Jerman se zahvalio na suradnji i podršci vijećnicima i djelatnicima Općine Matulji.