Hvalevrijedna akcija

Rukavčani pomažu obiteljima u Majskim Poljanama, kupljen kontejner za obitelj Drezga

Mirna ŠumberacRUKAVAC – Pomoć obiteljima čija su prebivališta uništena potresom ne prestaje, čemu u prilog govori i akcija Rukavčana koji su na inicijativu svoje sumještanke Darije Jurdane Rakita krenuli u prikupljanje novca za kontejner koji je potom 16. siječnja poslan obitelji Drezga u Majske Poljane. Inicijativa je pokrenuta preko Facebook grupe »Rukavac za Petrinju« i zapisom:


»Sam čovek va oveh strašneh situacijah ne more niš jako storit, ali ako se ko selo udružimo skupa moremo neč jako lepo priuštit jednoj familije ili više njih. I ki zna ča more jedan dan još od tega nastat. Kad pridu lepča vremena ih upoznat, morda njin pomoć i kuću obnovit i na Petrovu ih pripejat.«


– Akciju smo pokrenuli 2. siječnja, u početku nismo znali što napraviti pa nam je došla ideja da sakupimo novac za kontejner. U Rukavcu smo sakupljali novce te smo našli familiju kojoj je kontejner bio potreban. I poduzetnici su se priključili akciji, jedan će im napraviti kuhinju, drugi stolariju, a treći laminat, parkete i ostalo. Također, volontirali smo i ispred trgovine u Rukavcu, dežurali smo po dva-tri sata i skupljali novac, kao i uplate preko računa. Sakupili smo otprilike 19.300 kuna. Kontejner ima kuhinjicu, ležajeve i grijanje. Obitelji Drezga kuća je srušena tri puta – dva puta u ratu, a treći put od potresa.
Mislimo da ne bi bilo loše da se svako malo mjesto na jednak način pobrine za jednu familiju. Svi su se mještani uključili u akciju i svatko je od njih zaslužan da se sve ovo uspjelo ostvariti. Svi smo se ujedinili i to je jedna prekrasna stvar – izjavila je Daria Jurdana Rakita.