Sigurniji promet

Radovi u Matuljima. Uređena su dva zasebna spoja na cestu Put Luskino

Aleksandra Kućel IlićMATULJI – Sigurniji i kvalitetniji promet bit će po novom u dijelu Matulja, o čemu su sudionike u prometu informirali na mrežnim stranicama Općine Matulji.


– Nakon rekonstrukcije državne ceste D8 i trokrakog raskrižja na kojem se nerazvrstana cesta Put Luskino priključuje na državnu cestu, javila se potreba za usklađivanjem – uklopom postojeće nerazvrstane ceste na rekonstruirano raskrižje zbog omogućavanja boljeg i sigurnijeg prometovanja.


Postojeći lokalni spoj na cestu Put Luskino, neposredno nakon trokrakog raskrižja, raščlanjen je u dva odvojena priključka. Izvedeni su radovi koji uključuju korekciju nivelete ceste, proširenje kolnika, izvedba dva zasebna spoja, uz asfaltiranje, oborinsku odvodnju, rubnjake, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i zaštitnu ogradu, a u planu je i uređenje zelenih površina uz cestu.
Sveukupna vrijednost investicije iznosi 77.311,95 eura bez PDV-a, što uključuje projektnu dokumentaciju, izvođenje radova i nadzor nad izvođenjem – naveli su iz Općine Matulji.