MO Vasanska

Put za Plahuti dovršen i prezentiran javnosti. Evo što se sve uredilo

Aleksandra Kućel Ilić

: Svečanost na »vidikovcu« u povodu preuređenja Puta za Plahuti / Snimila A. KUĆEL-ILIĆ

: Svečanost na »vidikovcu« u povodu preuređenja Puta za Plahuti / Snimila A. KUĆEL-ILIĆ

Poslušali smo želje mještana i stanovnika ove ulice koji sada imaju adekvatno uređen pristup do svojih kuća. Vjerujem da su i naši sugrađani sada zadovoljni novom infrastrukturom, što im ujedno daje i veću kvalitetu života – rekao je na predstavljanju opatijski gradonačelnik Ivo DujmićOPATIJA  Na »vidikovcu«, odnosno parkirališnom prostoru uz ulicu Put za Plahuti, jučer je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima prezentirao javnosti dovršeni projekt opsežne rekonstrukcije ove prometnice u dužini od 750 metara. Put za Plahuti, dio Opatije koji se nalazi na području Mjesnog odbora Vasanska i s kojeg se sa zelenih obronaka iznad centra pruža vrlo lijep pogled na grad i Kvarnerski zaljev, nakon radova što ih je izvela tvrtka Goran graditeljstvo, proširen je i sada je na njemu, od skretanja prema Ulici Carmen Sylve, moguć dvosmjerni promet.Kako bi sudionici u prometu bili što zadovoljniji, a promet što sigurniji, sagrađeni su potporni zidovi, postavljeni rubnjaci te je cesta ujedno i asfaltirana. Za kompletnu investiciju utrošeno je 1.870.000 kuna te je nakon višemjesečnih radova obogaćena opatijska infrastruktura.


Želje stanovnika


– Želja nam je urediti sve pristupne ceste na području Grada Opatije i nakon što smo uredili Ulicu Carmen Sylve, sada smo to učinili i s Putom za Plahuti. Vrlo sam zadovoljan učinjenim. Poslušali smo želje mještana i stanovnika ove ulice koji sada imaju adekvatno uređen pristup do svojih kuća. Vjerujem da su i naši sugrađani sada zadovoljni novom infrastrukturom, što im ujedno daje i veću kvalitetu života. Dobili smo i odgovarajući parkirni prostor koji je korisnicima besplatan za korištenje, a s kojeg se pruža prekrasna vizura na Opatiju i Kvarner. Zahvaljujem građanima na strpljenju tijekom odvijanja radova, kao i izvođačima radova na kvalitetno obavljenom poslu te svim gradskim službama koje su sudjelovale u ovom projektu – kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Još jednom je istaknuo nastojanja da se kroz različite investicije ravnomjerno ulaže na cijelom području Grada Opatije, poput primjerice izgradnje sportsko-rekreacijskog centra Dobreć, novog dječjeg vrtića u Veprincu ili pak druge faze izgradnje Moho centra u Domu Liburnija u Voloskom.


Svi zadovoljni


Zadovoljstvo zbog radova koji su izvedeni po pravilima struke, u korist svih mještana, izrazio je i Mladen Žigulić, predsjednik Mjesnog odbora Vasanska, koji je od samog početka bio uključen u priču.


– Dugo smo čekali i pisali razne peticije, neki od potpisnika ovu realizaciju nažalost nisu uspjeli dočekati, no u konačnici, sada smo dobili obnovljenu cestu i nadam se da svi mogu biti zadovoljni. Riječ je o zahtjevnom projektu u koji smo i mi kao mjesni odbor bili uključeni – rekao je Žigulić.


Dodao je i da na području Vasanske iz dana u dan ima sve više djece pa bi se u budućnosti moglo razmišljati i o formiranju jednog dječjeg igrališta na toj lokaciji.


Također, pozvao je mještane i da se nakon službenog otvorenja novouređene ulice Put za Plahuti, ukoliko to budu dozvoljavale epidemiološke prilike, odazovu i na neformalnu feštu na »potoku Vrutki«, gdje se već tradicionalno organiziraju pjesničke večeri i druženja.