Luksuzna destinacija

Provjerili smo cijene najma opreme na opatijskim plažama: VIP opcija nudi potpunu privatnost, ali iznos je papren

Marina Pauletić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Ležaljke tako koštaju od 45 do 200 kuna, a baldahini čak do 1.000 kuna. Za obične šugamane sve je manje mjesta.



Visoke temperature već tjednima zovu kupače na opatijska kupališta, prošla je već i polovica srpnja, gužve su sve veće, a osim prostiranja vlastitog, običnog »šugamana«, moguće je i unajmiti ležaljku te suncobran.


Na kupalištu Slatina najam jedne ležaljke je 75 kuna, za ležaljku i suncobran potrebno je izdvojiti 100, dok dvije ležaljke i suncobran koštaju 150 kuna. Osim toga, u ponudi se nalazi i baldahin za koji je potrebno izdvojiti 300 kuna.


Foto Aleksandra Kućel Ilić




Poželi li se netko pak okupati na Lidu, iz novčanika će morati izdvojiti nešto više. Paket Regular koji uključuje ležaljku, suncobran i ručnik stoji 200 kuna, dok je cijena VIP zone 250 kuna.


Prostor VIP-a odnosi se na područje oko bazena napunjenog morskom vodom te osim mogućnosti korištenja bazena, u cijenu su uključeni ručnik i suncobran.


Foto Aleksandra Kućel Ilić


Osim toga, Lido Beach Opatija u ponudi ima i Cabanu – drvenu kućicu s baldahinom za potpunu privatnost – koju je moguće iznajmiti po cijeni od 500 kuna, a uz nju se dobiju i dva ručnika na korištenje.


Iako se nalazi ispod istoimenog hotela, kupalište Royal otvoreno je i za vanjske goste.


Pored stavljanja vlastitog ručnika na plažu bez ikakve naknade, moguće je iznajmiti ležaljku i baldahin.


Cijena ležaljke »prvi red do mora« s pripadajućim suncobranom i ručnikom je 400 kuna, dok za onu u drugim redovima treba izdvojiti 300 kuna.


Foto Aleksandra Kućel Ilić


Najam baldahina iznosi 1.000 kuna, a ako netko želi dodatni ručnik, za njega treba platiti 60 kuna.


Gosti hotela u ovom su slučaju u nešto povlaštenijem položaju, budući da oni ležaljku u prvom redu plaćaju 200 kuna, onu u drugom redu 150, a baldahin 500 kuna.


U slučaju da su kupačima draže plaže koje osim betonskog dijela imaju i oblutke, tu je plaža Tomaševac. Ondje je za ležaljku potrebno izdvojiti 45 kuna, za suncobran 40, a komplet od dvije ležaljke i suncobrana košta 120 kuna.


Kraća šetnja uz more nekim kupalištima pokazala je uz ostalo da pojedine visoke cijene najma ležaljki i baldahina potvrđuju Opatiju kao luksuznu destinaciju. Mjesta za kupače s običnim »šugamanima« još uvijek ima, premda, primijetit će sami mještani, sve manje.