Poetski kutak i 'Tanac s ovcun'

‘Lovranske legende’ večeras premijerno prikazane u galeriji Laurus

Mirna Šumberac

Senka Baruška / NL arhiva

Senka Baruška / NL arhiva

Prikazan je video uradak Marine Stanger „Poetski kutak portala Lanterna”, video izložba „Tanac s ovcun” Plesnog Art Laboratorija (PAL) te videosnimke čitanja izabranih pjesama iz antologija čakavske poezije „ČAntologija”

Projekt ‘Lovranske legende’ večeras je  premijerno prikazan ispred i u lovranskoj galeriji Laurus.
Projekt je predstavila Zajednica kulturno umjetničkih udruga PGŽ u suradnji s Općinom Lovran. Posjetitelji su bili podijeljeni u dvije grupe. Unutar galerije, u dva je navrata (za svaku od grupa) prikazan video uradak Marine Stanger ‘Poetski kutak portala Lanterna’, video izložba ‘Tanac s ovcun’ Plesnog Art Laboratorija (PAL) te videosnimke čitanja izabranih pjesama iz antologije čakavske poezije ‘ČAntologija’ u kojoj su sudjelovali brojni recitatori, a nastala je u okviru ZKUU u suradnji s Primorskim Hrvatom i Udruge za promicanje baštine.
U sredini događanja Marina Stanger koja je ujedno i vodila program održala je  recitaciju  pjesama Cvjetane Miletić i Monike Herceg te je potom Kristina Kaplan Rukavina izvela mali scenski nastup “Legendu o kralju Albusu”. Izvedbe su nastale u okviru Čakavskog ansambla.
 U projektu su sudjelovali djeca, odrasli, pojedinci, organizacije i udruge članice ZKUU PGŽ na području Lovrana i okolice.
Voditeljica i urednica projekta je Vedrana Spadoni Štefanić, za produkciju je zaslužna Senka Baruška, a za scenski nastup Čakavskog ansambla Kristina Kaplan Rukavina, Zoran Josić i Marina Stanger.