Lanac dobrote

Primjer obitelji Ćorić slijedili su i mnogi drugi: Liburnija dosad ugostila 14 stradalnika od potresa

Aleksandra Kućel Ilić

Foto GDCK Opatija

Foto GDCK Opatija

Crveni križ za sve koji su primili stradalnike ima osigurane prehrambene i higijenske potrepštine, robu i pokrivačeLiburnija iz dana u dan ugošćuje sve veći broj obitelji iz potresom razrušenih područja, a prema najnovijim podacima iz Gradskog društva Crvenog križa u Opatiji, do sada je 14 osoba prijavljeno i smješteno kod liburnijskih domaćina.


– Prva obitelj stradalnika došla je iz Mošćenice, naselja u sastavu grada Petrinje, mladi bračni par s dvoje djece, djevojčica od 4 godine i 18 mjeseci. Ugostila ih je obitelj Ćorić iz Opatije.


Obitelj Cetina iz Opatije ugostila je peteročlanu obitelj iz Petrinje, supružnike s troje djece, dvije djevojčice od 7 i 8 godina te dječaka od 3 godine. U Lovranu je ugošćena jedna obitelj, dva brata i sestra.
Domaćin želi biti anoniman. Najavljen nam je i dolazak starijeg bračnog para iz Petrinje – rekla je Đana Pahor, ravnateljica GDCK-a Opatija i zahvalila se svima na velikom srcu kojega su pokazali.


Svim obiteljima s područja Liburnije koje ugošćuju stradalnike s područja ugroženim potresom, poručila je da se jave u Crveni križ jer za sve imaju osigurane prehrambene i higijenske potrepštine, robu i pokrivače, a radno vrijeme im je svakog radnog dana od 7 do 16 sati.


Za dogovor se može nazvati i na brojeve 712-577 i 270-958, za dežurstvo izvan radnog vremena i vikendom na mobitel 091 946 2082, dok je e-mail adresa GDCK-a [email protected].– Čim se dogodio razorni potres, ni trenutka nisam dvojio i odmah sam putem društvenih mreža i drugih kanala koje koriste moja djeca, oglasio da smještajne kapacitete u obiteljskoj kući dajem na raspolaganje stradalnicima.


Mladi bračni par s dvoje djece došao je kod nas u Opatiju dan nakon potresa. Vrlo sam zadovoljan zbog činjenice da su se pridružili i mnogi drugi sugrađani te također pozvali obitelji iz potresom pogođenih područja u svoje domove.


Pokrenuo se lanac dobrote u kojemu smo pokazali da smo spremni pomoći obiteljima koje su puno pretrpjele i na čije se zdravlje odrazila ova katastrofa koja se dogodila te su i dalje u šoku.


Odaziv građana je velik, mnogi se žele uključiti i staviti svoje apartmane na raspolaganje potrebitima. Mnogi zaslužuju iskrene pohvale, ali se neki ne žele isticati u medijima pa ćemo njihove želje poštovati.


Ipak, pohvalio bih neke osobe koje su do sada jako puno pomogle, a to su ugostitelj Kristijan Brajković, naš Kiki s Boćarije, koji stalno i neumorno dostavlja hranu za stradale, zatim Kristian Brko, još jedan ugostitelj i dobrotvor uvijek spreman pomagati…


Jedna je gospođa ispekla tortu i počastila najmlađe, a u svemu jako puno pridonose volonteri i jedna humanistica bez premca – Đana Pahor iz Crvenoga križa, za koju radno vrijeme ne postoji i uvijek je spremna pomagati i za svaki problem brzo pronaći rješenje – rekao je Marko Ćorić.