Sutra ispred galerije Laurus

Premijera projekta Lovranske legende

Mirna Šumberac

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Na događanju će biti prikazana videoizložba »Tanac s ovcun« Plesnog Art Laboratorija, videouradak Marine Stanger »Poetski kutak portala Lanterna«, videosnimke čitanja izabranih pjesama iz antologija čakavske poezije »ČAntologija«, u kojoj sudjeluju brojni recitatoriLOVRAN  Projekt »Lovranske legende« ovoga će se petka od 19 sati premijerno prikazati u prostorima i ispred galerije Laurus u Lovranu. Predstavit će ga Zajednica kulturno-umjetničkih udruga PGŽ-a u suradnji s Općinom Lovran.


U projektu sudjeluju djeca i odrasli, pojedinci, organizacije i udruge članice ZKUU PGŽ-a na području Lovrana i okolice. Na događanju će biti prikazana videoizložba »Tanac s ovcun« Plesnog Art Laboratorija, videouradak Marine Stanger »Poetski kutak portala Lanterna«, videosnimke čitanja izabranih pjesama iz antologija čakavske poezije »ČAntologija«, u kojoj sudjeluju brojni recitatori.


Zbog poštivanja epidemioloških mjera videoradovi moći će se pogledati u dvjema grupama, prva s početkom u 19 sati i druga s početkom u 20.15 sati. Također, izvedba malog scenskog nastupa i recitacije Čakavskog ansambla krenut će u 20 sati ispred galerije.
Voditeljica i urednica projekta je Vedrana Spadoni Štefanić, za produkciju je zaslužna Senka Baruška, a za scenski nastup Čakavskog ansambla Kristina Kaplan Rukavina, Zoran Josić i Marina Stanger.