Inovativno rješenje

Predstavljena digitalna turistička platforma Visit Kvarner

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Sve informacije korisne turistima na jednome mjestuNovoosnovani poduzetnički centar Hubbazia smješten u opatijskoj Villi Antonio ugostio je predstavljanje digitalne turističke platforme Visit Kvarner koje je bilo namijenjeno gradonačelnicima, načelnicima i direktorima turističkih zajednica s područja Opatijske rivijere.


Kako se moglo čuti tijekom prezentacije, digitalna turistička destinacijska platforma Visit Kvarner inovativno je tehnološko rješenje javne ustanove Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, razvijeno u dogovoru s Turističkom zajednicom Kvarnera, koje objedinjuje sve informacije korisne turistu, posjetitelju ili samim stanovnicima pružajući istovremeno poduzetnicima, lokalnim samoupravama i turističkim subjektima izravan pristup svim turističkim sadržajima na području PGŽ-a.


Izrađena je u suradnji s riječkom start-up tvrtkom Exevio, a zainteresiranima su je predstavili direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Vedran Kružić i Andrea Jurić iz tvrtke Exevio.
Tako je u prvom kvarnerskom centru za inovacije predstavljena prva ovakva proaktivna platforma koja će se stalno ažurirati i putem koje će turisti ovisno o područjima koja ih zanimaju, uz sve druge korisne podatke moći na vrijeme dobivati sve informacije o zanimljivim događajima diljem Primorsko-goranske županije.


Od nedavnog premijernog predstavljanja, ova je aplikacija zabilježila stotinjak korisnika, a svi koji su dali doprinos njezinom nastajanju vjeruju da će brojke rasti i da će zainteresirati mnoge.


– S obzirom na to da u turističkoj ponudi stalno dolazi do noviteta, važno je reći da će se aplikacija u kontinuitetu nadograđivati – rekla je Irena Peršić Živadinov.


Vedran Kružić istaknuo je da će putem nje gosti koji borave na području PGŽ-a na vrijeme moći saznati korisne informacije o manifestacijama za koje inače vjerojatno ne bi znali i na taj način upotpuniti i obogatiti vrijeme provedeno na području županije.