Villa Antonio

Posebno druženje sa svečanim menijem održano u Zajednici Talijana Opatija

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Novoopremljena kuhinjica promovirana uz delicijeMirisalo je fantastično, izgledalo svjetski, a draž nedavnog druženja u prostorijama Zajednice Talijana Opatija smještenih u Villi Antonio bila je upravo u tome što su se specijaliteti sa svečanog menija svi redom pripremili – u tek otvorenoj čajnoj kuhinji ove udruge.


Prema riječima Sonje Kalafatović, predsjednice Zajednice Talijana Opatije, fešta i druženje uz autentične okuse kuharske tradicije i pretežno vegetarijanske specijalitete i još pokoji »dodatak« iz domene suhomesnatih proizvoda, upriličeno je upravo kako bi se svečano promovirala novoopremljena kuhinjica u kojoj će se održavati posebna kulinarska druženja i radionice Vegetariando koje vodi vrijedna članica i spretna kuharica Deborah Voncina Ivanić pod čijim vodstvom su pripremljene i delicije sa slavljeničkog stola.

– Čajnu kuhinju koju danas promoviramo na raspolaganje nam je dao Grad Opatija koji nas podupire u radu i želimo se zahvaliti gradonačelniku Fernandu Kiriginu koji je prepoznao važnost našeg projekta Vegetariando koji obuhvaća i kuhanje na poseban način i degustaciju samih jela.


Imamo dva tečaja godišnje i svaki put bude desetak zainteresiranih polaznika, a kuhinjica koja je sada profunkcionirala je vrlo značajna za našu aktivnost. Grad Opatija je financirao radove i tehničko uređenje, a Talijanska Unija je sudjelovala u financiranju bijele tehnike i sada smo se željeli pohvaliti i sami kreirati meni te zahvaliti svima na pomoći.


Laboratorij vegetarijanske prehrane vodi naša članica Deborah Voncina Ivanić – rekla je Sonja Kalafatović tijekom ovog veselog druženja i najavila da će se kulinarske radionice nastaviti.


Na meniju su se, među ostalim, našle tortice od poriluka i tikvica, jastučići s gljivama i sirom, štapići s kremom od sira…


– Što reći nego li da je to bio pravi šou u kuhinji, a pripremili smo i tri vrste pašte s rigom, crvenim radićem, gorgonzolom i orasima, male burgere sa špinatom i camembertom, zanimljive salate u čašicama i orzotto s kremom od šparuga – navela je Deborah Voncina Ivanić.