19. izdanje

Posada Melgesa i skipper Miroslav Reljanović pobjednici Predbožićnog vološćanskog kupa

Marina Kirigin

Na regati u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija okupila se 21 posada iz PGŽ-e i Istarske županijePosada Melgesa 24-782 za čijim je kormilom bio skipper Miroslav Reljanović ukupni je pobjednik 19. izdanja Predbožićnog vološćanskog kupa, regate za krstaše koja se održala na moru ispred Voloskog.


Iza posade koju čine članovi Jedriličarskog kluba Opatija, na drugo mjesto u ukupnom poretku plasirao se “So farr” sa skipperom Marijom Kundihom (JK Delfin, Pula), a treće mjesto pripalo je posadi “Bokeljke” za čijim je kormilom bila Petra Vuksanović (JK Opatija).


Foto Sergej Drechsler
Na regati u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija okupila se 21 posada iz PGŽ-e i Istarske županije.


Po završetku jedrenja u štap polju ispred Voloskog po laganoj tramontani i jugozapadnjaku jačine svega tri do četiri čvora, podijeljene su medalje ukupnim pobjednicima po Open premjeru i Kvarner Yardsticku i po grupama.


Najbolja po Kvarner Yardsticku bila je posada “Bokeljke”, a po grupama su slavili: Tara 1 (Marin Lovrović, JK Rijeka), Farabuto-Ikigai (Sanja Vale Čupić, JK Delfin), Melges 24-782, So farr, Spirit of Geronimo (Gianfranco Pignolini, JK 3. maj – Rijeka), Nina (Ivan Zimmermann, JK Opatija) i Avventura (Bruno Venturini, JK 3. maj).