Svečanost na gradilištu

Položen kamen temeljac Riva’s Hotela u Ičićima: Gradi se 200 luksuznih soba, uređuje i trg

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Uz Opatiju sam posebno vezan jer sam prije 30 godina baš ovdje prvi puta ljetovao na moru, rekao je Lorinz Meszaros.IČIĆI  Ulaganje Lorinza Meszarosa, mađarskog poduzetnika na Opatijskoj rivijeri u ovom je trenutku vrijedno oko 100 milijuna eura.


Foto galerija: Položen kamen temeljac za Riva's Hotel u Ičićima Foto: Vedran Karuza
Kako je otkrio danas, na svečanosti organiziranoj na gradilištu u Ičićima u povodu početka gradnje budućeg Riva’s Hotela, nedavno je postao i vlasnikom opatijskog hotela Miramar.

– Moj je san bio izgraditi hotel na Opatijskoj rivijeri i ovu sam lokaciju u Ičićima prepoznao kao pravo mjesto gdje bi se taj san mogao ostvariti.Uložio sam puno energije kako bi se ishodovale sve potrebne dozvole, nije bilo jednostavno, no sada mogu reći da je taj dio završen i imamo podlogu za nastavak investicije.


Snimio VEDRAN KARUZA

Snimio VEDRAN KARUZA


 


Srce mi je naklonjeno Hrvatskoj i nakon Mađarske smatram ju drugim domom. 


Ovdje u Hrvatskoj imam nekretnine od 2002. godine, a uz Opatiju sam posebno vezan jer sam prije 30 godina baš ovdje prvi puta ljetovao na moru.Znam da lokalnom stanovništvu nije jednostavno živjeti kraj gradilišta i da možda među njima ima onih koji negoduju, no molim ih za strpljenje.Kada se naši objekti, hotel s vilama najviše kategorije u ljeto 2024. godine otvori, bit će to pravi ukras ne samo Ičića, nego i cijele rivijere – najavio je na svečanosti u Ičićima investitor Meszaros.Poručio je da je zainteresiran i za daljnja ulaganja.Investicija u Ičićima, na zemljištu od oko 20.000 “kvadrata”, prema riječima Denisa Šikljana, vlasnika DDG Groupa zaduženog za realizaciju projekta Riva’s Hotels & Resorts, prema planu bi trebala koštati oko 50 milijuna eura.No, koliko će u konačnici iznositi znat će se tek na kraju, ali u svakom slučaju, trebala bi, najavljeno je danas, Ičićima pored samog hotelskog objekta s pripadajućim vilama i oko 200 luksuznih soba, pružiti i nov izgled centra mjesta uz trg s fontanom, zelenilom i cvijećem, te trgovinama i kafićima…


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u petak!