Najljepši Advent

FOTO Pogledajte kako je “more” lampica pretvorilo Opatiju u bajkovito mjesto

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Najljepši Advent uz more otvorio vrata, a potrajat će sve do 9. siječnjaNajljepši Advent uz more od petka, kad je »more« lampica obasjalo grad, pa sve do 9. siječnja iduće godine, pretvara Opatiju u posebno bajkovito mjesto.


Premda su kišni oblaci tijekom cijelog petka zadavali probleme organizatorima, program je ipak odrađen bez odgode.


Foto galerija: Paljenje lampica u Opatiji Foto: Mateo Levak


Najsvečaniji trenutak je bio na trgu ispred tržnice gdje su nastupali Dražen Turina Šajeta i zbor Osnovne škole »Rikard Katalinić Jeretov« te su uz prigodne riječi opatijskoga gradonačelnika Fernanda Kirigina i dječje gradonačelnice Lucije Čerine upaljene lampice na poznatom velikom boru.

Uz tisuće svjetlucavih lampica, prigodno je blagdansko osvjetljenje od petka »na snazi« diljem grada.


»Božić je judi« – zapjevao je pred »mrkatom« Šajeta, a pridružila se i publika, među kojom je bilo i puno djece.Njih su oduševili svjetlosni efekti, a najviše od svega umjetni snijeg koji je nadjačao uporne kapi kiše i zabijelio predbožićnu bajku.


Nakon svečanog paljenja lampica na gradskoj tržnici i prvih selfija ispred okićenog drvca, posjetitelji su se preselili na centralnu točku Adventa u Opatiji, smještenu ispred Umjetničkog paviljona »Juraj Šporer«.Čast da prvi nastupe dobili su glazbenici iz grupe Dellboys te pozvali sve koji to žele da u idućim danima posjete ovo mjesto i osim u čarobnome ugođaju, guštaju u koncertnim sadržajima, biranim pićima i pratećoj gastronomskoj ponudi.Ugostitelji su se odlično pripremili i na drugim lokacijama, na Slatini uz Xmass Street Lungomare, zatim na terasama hotela Imperial i Bristol te od subote navečer, kada će u punom sjaju uz upaljene lampice zasjati još jedno veliko drvce, na terasi hotela Continental.Adventska događanja će se nastaviti i tijekom vikenda, uz raznoliku ponudu sportskih, glazbenih i zabavnih aktivnosti i obilje dekorativnih elemenata po kojima je grad kod publike već prepoznat.Organizatori priželjkuju da se, kada kiša stane, odazove puno više ljudi te da se prepuste magičnoj energiji predblagdanskog razdoblja u Opatiji, uz prekrasno uređene i osvijetljene parkove Angiolinu i Sveti Jakov, lungomare, simpatične patuljke, jelene i dame u raskošnim, ekološkim haljinama.


Foto Mateo Levak


 


Bit će to dani »za sva osjetila«, a uz gastronomske užitke te nadolazeći Festival čokolade, bit će to i vrijeme za prepuštanje wellness sadržajima i čoko-masažama…