Radovi u tijeku

Ika: Počela sanacija kamenog platoa na obalnoj šetnici

Foto: R. TRINAJSTIĆ

Foto: R. TRINAJSTIĆIKA – Nakon dugačke stanke, nedavno su počeli građevinski radovi čiji je cilj sanacija kamenog platoa na dijelu obalne šetnice u središtu Ike.


Ovo ozbiljno oštećenje stoljetnog platoa, nastalo pod utjecajem snažnih valova orkanskog juga na samom kraju prošle kalendarske godine, dobrano je oslabila stabilnost i sigurnost korištenja ovog platoa.


Ovalni plato omiljeno je mjesto za odmor mještana i brojnih šetača uzduž obalne šetnice tijekom cijele godine. Stoga je početak sanacije ovog objekta koji se nalazi na pomorskom dobru naišao na pozitivne reakcije javnosti pred početak ljeta. Radove izvode djelatnici opatijskog poduzeća Parkovi.
Po završetku ove sanacije, isti radnici će pristupiti također sličnoj sanaciji ovalne lučice koja se nalazi ispod Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.


Na tom prostoru snažno jugo svojom silinom je »iščupalo« brojne teške kamene ploče koje služe kao pokrov ove lučice koja je u ljetnim mjesecima omiljena kupačima. Sredstva za ove dvije sanacije na pomorskom dobru u cijelosti je osigurao Grad Opatija, što je od posebnog značaja u vrijeme restrikcija proračunskih sredstava. (R.T.)