Bogat program

“Petrova va Pojanah” za vikend uz zabavu i humanitarnu notu

Aleksandra Kućel Ilić

Sav prihod s natjecanja će se donirati za Snježanu i Drageca iz Rukavca.Bogat program “Petrove va Pojanah”, proslave sveca zaštitnika Poljana – sv. Petra predstavili su danas, na samu Petrovu u autentičnom ambijentu boćarije u Poljanama zamjenica opatijskog gradonačelnika Kristina Đukić, predsjednik BK Poljane Bruno Belasić i predsjednik MO Poljane Dalibor Klanjac.


Ovaj, za mještane Poljana najveći mjesni blagdan s tradicijom dužom od stotinu godina trajat će tijekom idućega, prvog srpanjskog vikenda, u subotu i nedjelju i uz zabavni i sportski karakter, imati i humanitarnu notu.


U subotu će se tako odigrati jubilarni, 40. Međunarodni boćarski turnir “Petrova va Pojanah” s početkom u 8 sati, a očekuju se ekipe iz Hrvatske, Italije i Slovenije.
Od 16 do 20 sati svi su pozvani na Mići samanj uz prezentaciju lokalnih OPG-ova, a u 21 sat na zabavu uz Cukar i caffe bend, dok će kroz dan za zabavni dio programa biti zadužen DJ Deni.


U nedjelju, 3. srpnja u 12 sati započet će 13. Memorijalni turnir u kartama “Za Kopeta”, igrat će se briškula i trešeta, a u 14 sati, prvi će puta biti natjecanje u kuhanju gulaša od divljači u kotlićima.


Mjesta za prijave još ima, naveli su organizatori.


Ovo će natjecanje biti humanitarnog karaktera, meso su donirali Lovačko društvo Kobac iz Lovrana i Lane iz Opatije, a sav prihod će se donirati za Snježanu i Drageca iz Rukavca.


Od 16 sati će se ponovno moći posjetiti Mići samanj, zabaviti uz lokalne sopce i u 21 sat pogledati predstavu Casabianca za koju su ulaznice odmah “planule”, a organizirana je uz potporu Grada Opatije.


– Svim Pojankama i Pojancima čestitam Petrovu i nadam se da se vidimo u subotu i nedjelju – rekla je Kristina Đukić, a pozivu su se priključili i Belasić i Klanjac, kojima je želja oživjeti manifestaciju za koju je nekad “disalo celo mesto”.


Izrazili su zadovoljstvo i zbog uključivanja lokalnih OPG-ova, čime se zaokružuje priča o identitetu opatijskoga zaleđa.