Otvorenje

PD Opatija predstavlja novu planinarsku obilaznicu “Po vrhovima Učke i Ćićarije”

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Obilaznica nema zadanu trasu, obuhvaća devet vrhova ili vidikovaca na Učki i šest na Ćićariji te Planinarski dom Poklon koji je polazna točka za sve usponePlaninarsko društvo Opatija poziva sve zainteresirane na javno predstavljanje nove planinarske obilaznice “Po vrhovima Učke i Ćićarije”, koje će se održati u četvrtak u Velikoj dvorani opatijske Vile Antonio s početkom u 18 sati.


Obilaznica je osnovana povodom 70. obljetnice Planinarskog društva Opatija te 145. obljetnice organiziranog planinarstva u Istri, a bit će otvorena ispred Planinarskog doma Poklon u subotu 27. studenoga od 9 sati u sklopu dvodnevnog događanja tijekom kojeg će se organizirati prigodne ture do vrhova nove obilaznice.


Obilaznica “Po vrhovima Učke i Ćićarije” je točkasta, nema zadanu trasu, ima ukupno 14 obveznih i dvije neobvezne kontrolne točke.
Obuhvaća 15 vrhova ili vidikovaca (9 vrhova na Učki i 6 vrhova na Ćićariji) te Planinarski dom Poklon koji je polazna točka za uspone na sve te vrhove, navode opatijski planinari.


– Ulaz na predstavljanje je slobodan uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde, no mole se zainteresirani da svoj dolazak najave na email [email protected] ili mobitelom (Silvia Sušanj, 091 784 8638) zbog ograničenog broja posjetitelja.


Realizaciji uspostave nove obilaznice “Po vrhovima Učke i Ćićarije” pomogli su Grad Opatija, Općina Lovran, TZG Opatije i Istarski planinarski savez, na čemu im se Planinarsko društvo Opatija neizmjerno zahvaljuje – poručili su iz PD-a.