Pandemija poremetila planove

Otkazan ovogodišnji opatijski Festival čokolade

Marina Kirigin

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

No, kraj ove godine zasladit će prigodna ponuda čokoladnih delicija u opatijskim hotelima, restoranima, kavanama...Ovogodišnje izdanje opatijskog Festivala čokolade je otkazano. Prosinac je u Opatiji poznat kao najslađi mjesec zahvaljujući Festivalu čokolade što se svake godine održava u prvom vikendu prosinca.


Virusna pandemija poremetila je planove Turističkoj zajednici grada Opatije u organizaciji ovogodišnje manifestacije, a nakon što Stožer civilne zaštite Grada Opatije nije dao suglasnost za njeno održavanje, jubilarni 15. Festival čokolade odgođen je za iduću godinu, javljaju iz TZ-a grada Opatije.


No, u opatijskom turističkom uredu kažu da to ne znači da će se ljubitelji čokolade morati odreći tradicionalnog uživanja u najukusnijim slatkim delicijama. Umjesto jednog vikenda, čokolada će zavladati cijelim prosincem i uklopiti se u raskošni sjaj najljepšeg Adventa uz more koji će ponovo opatijske parkove i ulice ispuniti blagdanskim ugođajem i toplom atmosferom.
Jubilarno 15. izdanje Festivala čokolade formalno će se pomaknuti u termin od 3. do 5. prosinca 2021. godine, no kraj ove godine zasladit će prigodna ponuda čokoladnih delicija u opatijskim hotelima, restoranima, kavanama i drugim ugostiteljskim objektima, koju će pratiti i brojna iznenađenja i akcije.


– Malo šećera na kraju ove izazovne godine svima će nam dobro doći. Opatija je stekla reputaciju destinacije poznate i po čokoladi, što nije bez razloga jer u našem gradu imamo i pravu malu tvornicu čokolade, kao i vrhunske ugostitelje koji će nam pomoći da dodamo »slatki začin« zimskom ugođaju.


Opatijske kavane, restorani i ostali ugostiteljski objekti pripremaju pregršt čokoladnih iznenađenja pa će posjetitelji tijekom prosinca zaista moći uživati u mirisima i raznovrsnim okusima čokolade – kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.