
povezane vijesti
OPATIJA – Supetar je bio domaćin XVIII. Bisera mora, Međunarodnog kulinarskog festivala na kojem se natječe više od 500 sudionika u gastronomskim disciplinama.
Učenici Ugostiteljske škole Opatija bili su vrlo uspješni, a natjecali su se u četiri kategorije. U kategoriji »Chef’s table (timski rad konobara i kuhara)«, Dora Biruš i Dino Komšić okitili su se zlatnim odličjima uz podršku mentorice, profesorice Aleksandre Miljević i mentora, profesora Davora Capana.
U kategoriji »Flambiranje slatkog jela i posluživanje pjenušca« Filip Galović osvojio je zlatno odličje s najvećim brojem bodova od svih natjecatelja. Mentorica učeniku bila je profesorica Nikolina Marčelja Pošćić. U kategoriji »Chef’s table (timski rad konobara i kuhara)« Ana Omerović i Noa Švaić osvojili su srebrna odličja.
Mentorice učenicima bile su profesorice Aleksandra Miljević i Jasna Visković. Održano je i timsko natjecanje kuhara u pripremi i prezentaciji modernog jela te su se Ema Puškarić i Ivan Škerjanec okitili srebrnim odličjima. Profesor Davor Capan bio je zadužen za pripremu učenika kao njihov mentor, javili su iz Ugostiteljske škole u Opatiji.