Tristotinjak sudionika

OPATIJA TRČALA ZA SRCE Humanitarna utrka Thalassotherapije

Filip Brnelić

Humanitarna utrka "Trčimo za srce" / Snimio David Kurti / Foto Luigi

Humanitarna utrka "Trčimo za srce" / Snimio David Kurti / Foto Luigi

Utrka je krenula s opatijske Slatine, da bi njeni natjecatelji, od kojih je najbrži bio pobjednik Alen Matovina, prošli pet kilometara dugu dionicu 


OPATIJA – U sklopu programa Dana srca kojeg povodom Svjetskog dana srca organizira opatijska Thalassotherapia održana je humanitarna utrka naziva “Trčimo za srce” koja je okupila tristotinjak sportaša i rekreativaca.

Foto galerija: Utrka "Trčimo za sve" povodom Dana srca u Opatiji Foto: David KurtiUtrka je krenula s opatijske Slatine, da bi njeni natjecatelji, od kojih je najbrži bio pobjednik Alen Matovina, prošli pet kilometara dugu dionicu preko ulica Maršala Tita, Rikarda Katalinića Jeretova do raskrižja na Tošini te natrag do slatinske fontane.
Utrka je, kao i cjelokupna dvodnevna manifestacija Dana srca, održana s ciljem podizanja svijesti o važnosti tjelesnih aktivnosti kao načina prevencije bolesti kardiovaskularnog sustava koje su vodeći uzročnik smrti u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Prema navodima organizatora, dio sredstava od prikupljenih kotizacija namijenit će se za rad riječke udruge Srce za nju koja svojom skrbi pomaže ženama ugroženima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti.