Velika borba

OPATIJA Kirigin i Dujmić u drugi krug, Dujmić razočaran izborima za Gradsko vijeće

Aleksandra Kućel Ilić

Ne mogu vjerovati da bez obzira što su na mojoj listi izvrsni kandidati i bez obzira na to što imamo najbolji program, nemamo većinu u Vijeću i opet sam osuđen na kohabitaciju, rekao je DujmićPrema rezultatima nakon više od pola obrađenih biračkih mjesta kandidati za gradonačelnika Fernando Kirigin i Ivo Dujmić su poravnati na 31 posto.  Što se tiče Vijeća, SDP je na 27,7 dok je Dujmićeva lista na 23,1 posto. Treća je lista Akcije mladih i Unije Kvarnera koju predvodi Neva Slani.


– Zahvaljujem se svim građanima koji nisu povjerovali o laži koje su bile plasirane o meni i mojoj obitelji i koji su mi dali povjerenje. Idemo u drugi krug, riješit ćemo situaciju povoljno za nas.


No, malo sam razočaran i ne mogu vjerovati da bez obzira što su na mojoj listi izvrsni kandidati i bez obzira na to što imamo najbolji program, nemamo većinu u Vijeću i opet sam osuđen na kohabitaciju. Ali, bez obzira na sve, nećemo se predati…
Puno je lista nestalo, neće imati svoje predstavnike, mnogi koji su kalkulirali ispali su iz Gradskoga vijeća. Priča o sastavu Gradskog vijeća je gotova, morat ćemo što bolje surađivati za dobrobit Opatije.


Fernando Kirigin

Fernando Kirigin / V. KARUZA


Festival demokracije ide dalje, veselim se sučeljavanju u drugome krugu uz argumente i ja se toga ne bojim. Još jednom hvala svima, građani su odlučili, rekli su svoje i sada idemo dalje – rekao je nakon što je saznao rezultate Ivo Dujmić koji je uz obitelj, suprugu i sinove, te članove Nezavisne liste rezultate čekao u opatijskoj Zori.


Fernando Kirigin sa suradnicima rezultate je čekao u stranačkim prostorijama SDP-a u Opatiji.


– Hvala svima koji su danas izašli na birališta i sudjelovali u odabiru smjera kojim će Opatija ići sljedeće četiri godine, a osobito se zahvaljujem na ukazanom povjerenju i podršci birača koji su prepoznali našu viziju i put za FER Opatiju. Rezultati prvog kruga izbora pokazuju da nam predstoji još razgovora s Opatijkama i Opatijcima o tome kakav grad žele, ali i kako bismo motivirali sve one građane koji danas nisu izašli na izbore, da nam se pridruže u izgradnji boljeg i pravednijeg društva i poštenijeg upravljanja Opatijom, na korist svih njenih stanovnika.


Pred svima nama je izbor i prilika da odlučimo kakvu Opatiju želimo: želimo li FER Opatiju u kojoj se gradom upravlja s brigom za sve generacije i sve građane, kojoj je stalo zaustaviti odlazak mladih i učiniti od Opatije grad u kojem oni mogu i žele ostati. Želimo li grad u kojem se poštuje prostor, realiziraju važne investicije, u kojem se posluje na pošten način…


Ili ćemo ponovo dozvoliti Opatiju kojom se upravlja populističkim metodama, bez sustavnog razvoja. Većina kandidata koji su danas bili na listiću za izbor gradonačelnika jasno su poručili da su promjene potrebne kao i glasači koji su ih podržali. Sve ih pozivam da mi se pridruže u sljedeća dva tjedna i da 30. svibnja napravimo pravi izbor za FER Opatiju – rekao je nakon što su objavljeni rezultati Fernando Kirigin.