Obrtnička komora PGŽ

Obrtnici PGŽ spremni su za najvažniju noć u godini, Bal Obrtnika u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi Bal Obrtnika održat će se u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, u petak, 31. ožujka s početkom u 19.30 satiObrtnici Primorsko-goranske županije su spremni za najvažniju noć u godini. Prvi Bal Obrtnika održat će se u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, u petak, 31. ožujka s početkom u 19.30 sati, i to u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.


Ovaj jedinstveni događaj okupit će obrtnike iz cijele regije, a vrhunac večeri bit će dodjela nagrada zlatnim, platinastim i dijamantnim obrtima.


Nagrađeno će biti više od 60 obrta koji postoje više od 50 godina, od čega čak 7 koji imaju više od 75, te 6 obrta koji imaju više od 100 godina.
– Ovaj događaj nije samo prilika za slavlje, već ima i humanitarnu notu. Dio prihoda od prodaje ulaznica, kao i sredstva koja se prikupe putem sponzorstava, bit će donirana za opremanje praktikuma Srednje škole Delnice, Drvodjeljske i strojarske škole Rijeka, te Obrtničke škole Opatija.


Na taj se način želi pomoći u osiguravanju adekvatnih uvjeta za edukaciju i praktični rad učenika obrtničkih zanimanja. Jedan od dijelova večeri bit će spektakularna modna revija kreatora obrtnika, koju će nositi sami obrtnici, a u čemu će pomoći obrtnici krojači, frizeri i kozmetičari, članovi Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.


Kreativnost obrtnika sjedinit će se s modom i stvoriti nezaboravni doživljaj za sve prisutne. Ante Gelo bend te mladi vrhunski pjevači Alen Đuras, Iva Ajduković i Vjeko Ključarić, pobrinut će se za odličnu glazbu i zabavu tijekom večeri, dok će voditeljica biti Iva Pavletić Crnić.


Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti putem sustava Mojekarte.hr, kao i u svim Udruženjima obrtnika i Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije – najavili su iz Obrtničke komore PGŽ.