Pomažu

Obitelj Sablić Dječjem domu u Lovranu donirala 180 kutija odjeće za djecu

Radovan Trinajstić

Foto GDCK Opatija

Foto GDCK Opatija

Pohvalan čin u prvim danima nove godineU prvim danima nove godine u Dječji dom »Ivana Brlić Mažuranić« u Lovranu stigla je vrijedna donacija obitelji Sablić iz Ike koja je donirala donje rublje i čarape u vrijednosti od 24.000 kuna.


Rezultat je to humanitarne akcije koju je ova obitelj realizirala krajem prošle godine uz donaciju Gradskom društvu Crvenog križa Opatija, a koja je njihovim posredstvom dopremljena u ovu lovransku odgojnu ustanovu.


Činu uručivanja oko 180 povećih kartonskih kutija s doniranom odjećom za djecu uzrasta do 18 godina starosti ispred lovranskog dječjeg doma nazočili su ravnateljica Doma Suzana Mravinac, Igor Sablić u ime donatora, ravnateljica GDCK-a Opatija Đana Pahor i predsjednik GDCK-a Roberto Žigulić.
U veseloj atmosferi istovaru i pohranjivanju vrijedne donacije svoj puni doprinos dali su djelatnici GDCK-a Opatija i voditeljice aktiva Lovran i Mošćenička Draga GDCK-a Opatija, Irena Mišćenić i Iris Lazarić.


Bila je to prigoda da se u ovom pozitivnom ozračju prigodne zahvalnice GDCK-a Opatija za volonterski rad u 2021. godini uruče Ireni Mišćenić, Azri Vuković i Iris Lazarić.


– Koristim prigodu da zahvalim GDCK-u Opatija na ovoj vrijednoj donaciji. Niz godina nas prate i podupiru kroz organizirane humanitarne akcije.


Ovom donacijom djeca su dobila lijepu i korisnu odjeću. GDCK Opatija uistinu prepoznaje naš rad i svestrano nas podupire kroz godišnje akcije. Hvala vrijednom donatoru i GDCK-u Opatija – rekla je ravnateljica Doma Suzana Mravinac.


Ovim lijepim riječima zahvale u vremenu darivanja prigodnim riječima se pridružila ravnateljica GDCK-a Opatija Đana Pahor.


– Dobra je stara izreka da su kod darivanja veseli i bogati dvoje, onaj koji daje i onaj koji prima. GDCK Opatija je humanitarna udruga koja prikuplja i daruje humanu pomoć.


Na Liburniji je to rezultat humane zajednice građana, udruga, institucija, poduzeća i poslovnih subjekata koji redovito daruju potrebite i razne instituciju na našem području. Posebno nas to veseli kada to činimo za djecu lovranskog Dječjeg doma »Ivana Brlić Mažuranić« koja nas uvijek lijepo dočekuju i veliko je zadovoljstvo vidjeti ih zadovoljne.


Donacija je uvijek rezultat suradnje s plemenitim donatorima i ovom prigodom smo s velikim zadovoljstvom preslagivali vrijednu donaciju obitelji Sablić s novim dječjim donjim rubljem – rekla je zadovoljna ravnateljica GDCK-a Opatija Đana Pahor.