Donacija Petera Lürssena

Novi vlasnik LRH-a svakom vrtićaru darovao 10 eura

Aleksandra Kućel Ilić

Prema riječima člana Uprave LRH Johannesa Böcka koji je uručio donaciju u Lürssenovo ime, »ova je donacija znak želje za jačanjem partnerstva s lokalnom zajednicom«OPATIJA – Čari blagdana osjetile su se u Dječjem vrtiću Opatija, a glavni »krivac« za to, premda zbog pandemije koronavirusa nije mogao osobno doći, bio je Peter Lürssen, predstavnik većinskog vlasnika Liburnia Riviera Hotela.


Naime, kako se moglo čuti na jučerašnjoj svečanosti, radi se o čovjeku kojemu je »užanca« da u svom rodnom gradu Bremenu svake godine uoči Božića donira po 10 eura za svako dijete koje tamo pohađa vrtić, što je sada poželio učiniti i za vrtiće na Liburniji. Stoga će svaki vrtić na području Opatije, Lovrana, Matulja i Mošćeničke Drage dobiti uplatu u skladu s brojem mališana, a ne radi se o malom iznosu, s obzirom na to da ih je ukupno oko 1.000.


Prema riječima člana Uprave LRH Johannesa Böcka koji je uručio donaciju u Lürssenovo ime, »ova je donacija znak želje za jačanjem partnerstva s lokalnom zajednicom«.
Na predblagdanskoj akciji donatorima iz LRH zahvalila se ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Aleksandra Tramontana. Osim u Opatiji, ovaj vrtić uspješno posluje još i u Voloskom, Ičićima, Veprincu i Lovranu te obuhvaća oko 480 djece. Darove će dobiti još 430 polaznika vrtića u Matuljima i njih 40-ak u Mošćeničkoj Dragi. Uz ravnateljicu DV-a Opatija, na vrijednoj donaciji su zahvalili i liburnijski čelnici – gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, matuljski načelnik Mario Ćiković, lovranski načelnik Bojan Simonič i draška donačelnica Luciana Sterle.


– Iskreno zahvaljujem gospodinu Lürssenu koji je ostvario obećanje koje nam je dao na našem susretu sa svim liburnijskim čelnicima prije nekoliko mjeseci. Naša se dobra suradnja, kojoj je cilj razvoj destinacije, nastavlja – istaknuo je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.


Nakon Opatije, donatori iz LRH su posjetili i uručili dar i za Dječji dom »Ivana Brlić Mažuranić« u Lovranu.