Proljetni praznici

No drama ljama: Počinje novi ciklus dramske radionice u Gervaisu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Luigi Opatija

Foto Luigi Opatija

Nova radionica je namijenjena djeci od 5. do 8. razreda koji žele na drugačiji, ali opet zabavan način provesti proljetne praznikeNakon uspješno održane dramske radionice za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković obećao je da će se organizirati radionica i za one malo starije – što se sada ispunjava: nova radionica je namijenjena djeci od 5. do 8. razreda koji žele na drugačiji, ali opet zabavan način provesti proljetne praznike.


Stariji osnovnoškolci pozvani su na dramsku radionicu “No drama ljama” u Gervaisu koja će se održati od 11. do 16. travnja.


Na dramskoj radionici u organizaciji Festivala Opatija, a pod vodstvom glumice, producentice i redateljice Petre Radin iz Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba, djeca će, kroz samostalno osmišljavanje osnovnih elemenata dramske predstave, osvijestiti i izraziti svoju maštu, ideje i emocije.
Plod njihove višednevne kreacije, završna kazališna predstava, održat će se u nedjelju, 16. travnja na velikoj pozornici Centra Gervais na koju su svi pozvani!


Dramska radionica održava se kao dio ciklusa Festivala Opatija koje imaju za cilj djeci približiti umjetnički i kreativni proces, u njih potaknuti spontanost i individualnost, naglasiti samopouzdanje, te ih navesti na promišljanje o kulturnim i medijskim sadržajima kojima su gotovo svakodnevno izloženi.


Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Broj polaznika je ograničen. Informacije i prijave dostupne su na mail adresi [email protected] – poručili su iz Festivala Opatija.