Nova parkirna mjesta pod naplatom

Nezadovoljstvo na Tošini: Za parkiralište u Ulici Dr. Ante Mandića ne vrijede povlaštene karte?

P. N.

Novooznačena parkirna mjesta u Ulici Ante Mandića na Tošini / Foto Facebook

Novooznačena parkirna mjesta u Ulici Ante Mandića na Tošini / Foto Facebook

Jedan je građanin izrazio nezadovoljstvo jer je  doznao da je parkiralište iznad Butige Tošina u Ulici Dr. Ante Mandića, koje se nalazi kraj njegove kuće, izuzeto iz povlaštenog stanarskog parkiranja, te da je stanarima tog područja određena cijena od 6 kn po satu ili 100 kn dnevno za jedno parkirano vozilo

Parkirna mjesta u dijelu opatijskih naselja, koja su dosad bila slobodna za parkiranje, uvedena su nedavno pod režim naplate parkinga, a Grad Opatija je u svom priopćenju  objavljenom 3. kolovoza naveo da je to učinjeno na zahtjev građana i pojedinih Vijeća mjesnih odbora te da će za spomenuta parkirna mjesta vrijediti mjesečne povlaštene parkirne karte za građane, odnosno da će građani i tamo smjeti parkirati po cijeni od 30 kuna mjesečno.


Međutim, čini se da se u praksi situacija zakomplicirala.


Naime, 4. kolovoza je jedan građanin putem Facebooka izrazio nezadovoljstvo jer je  doznao da je parkiralište iznad Butige Tošina u Ulici Dr. Ante Mandića (jedno od spomenutih parkirališta na kojem je uvedena naplata), koje se nalazi kraj njegove kuće, izuzeto iz povlaštenog stanarskog parkiranja, te da je stanarima tog područja određena cijena od 6 kn po satu ili 100 kn dnevno za jedno parkirano vozilo. Nezadovoljni Opatijac ističe da je to parkiralište jedino koje stanari imaju na raspolaganju u toj ulici.


“Od 25. srpnja kada je pokrenuta naplata na spomenutom parkiralištu ono zjapi prazno, niti jedno vozilo još nije uočeno parkirano, ali je zato nastao opći kaos oko naših dvorišta i ulaza u kuće”, napominje građanin te traži smjenu predsjednice Mjesnog odbora Tošina.
Za danas u 19 sati sazvana je sjednica Vijeća Mjesnog odbora Tošina.


Parkirna mjesta u Ulici Ante Mandića na Tošini / Foto Facebook

Parkirna mjesta u Ulici Ante Mandića na Tošini / Foto Facebook


Parkirna mjesta u dijelu opatijskih naselja, koja su dosad bila slobodna za parkiranje, uvedena su pod režim naplate parkinga isključivo s ciljem da se građanima pomogne u ispunjavanju  dnevnih životnih potreba, objavljeno je 3. kolovoza na stranici Grada Opatije.


“Na tim lokacijama itekako vrijede povlaštene parkirne karte budući da se temeljem istih  građanima omogućava lakši pristup njihovu domu, odnosno nalaženje parkirnog mjesta u blizini vlastitog doma. To je bila jedina intencija ovih promjena čime će građanima biti znatno jednostavnije pronaći slobodno parkirno mjesto”, poručili su tada iz Grada Opatije.


Odluku o navedenim izmjenama i dopunama Odluke o određivanju javnih parkirališta pod naplatom  te Odluku o izmjenama i dopunama Općih uvjeta usluge parkiranja na uređenim javnim površinama donijelo je Gradsko vijeće na svojoj 11. sjednici održanoj 28. lipnja.