Jaka kiša

Nevrijeme na Liburniji nije izazvalo veće probleme, pogledajte Opatiju danas

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: A. Kućel Ilić

Foto: A. Kućel Ilić

Opatijski vatrogasci su imali tek nekoliko manjih intervencija, jer se u Lovranu srušilo stablo, a u Brešcima telefonski stupOPATIJA – Liburnija odnosno Opatijska rivijera unatoč velikoj količini kiše, ipak je zabilježila tek manji broj intervencija dežurnih službi.


Kako saznajemo, nabujali su svi potoci i uslijed navale bujičnih voda, na nekim je prometnicama, poput primjerice one u Ičićima, promet uslijed vode otežan.

Opatijski vatrogasci su imali tek nekoliko manjih intervencija, jer se u Lovranu srušilo stablo, a u Brešcima telefonski stup.


Jugo koje će prema prognozi i dalje trajati, napunilo je barke na opatijskom Portiću morem, a dijelovi kupališta Slatina su prekriveni morem i valovima i svi nadležni su u stanju pripravnosti.Šetača uz mokar Lungomare u Opatiji u ranim je jutarnjim satima bilo malo, no s obzirom da se nakratko naoblaka počela “kidati” i oborine su stale, bilo je onih koji su ipak izašli u zonu kraj mora – neki kako bi provjerili svoje barke, a drugi kako bi prošetali pse i vidjeli “staru damu” jutro poslije rekordne kiše.


Foto: Aleksandra Kućel Ilić