Opatija - Gologorički dol

Neopisivo šarmantni ‘starčići’: Rally Liburnia Classic Cluba Opatija

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Svaka ovakva međunarodna manifestacija doprinosi našem turizmu, a lijepi, očuvani automobili dragi su svima. Vole ih podjednako i žene i muškarci, baš kao i mlada i stara publika - objasnio je Bogomil ŠulinaOPATIJA – Vremešni, ali neopisivo šarmantni automobili, plijenili su danas na mulu u Opatiji pažnju mnogobrojne publike. U povodu Svjetskog dana turizma organizirana je izložba, a zatim i natjecateljski rally Liburnia Classic Cluba Opatija koji se boduje za prvenstvo Hrosa oldtimera Hrvatske.– Vozit ćemo po itineraru u smjeru Matulja, gdje će se na parkingu održati ispit točnosti i spretnosti. Nakon završetka slijedi vožnja kroz Opatiju, zatim cestom uz obalu do Vozilića, uz završetak u Gologoričkom dolu. Pokrovitelji manifestacije su PGŽ, Grad Opatija, te Turistička zajednica Grada Opatije – rekao je Bogomil Šulina, predsjednik Liburnia Classic Cluba Opatija.
Na suncem okupanom mulu okupilo se pedesetak oldtimera, a osim iz svih dijelova Hrvatske, sudionici ovog natjecanja su bili još i iz Slovenije, Njemačke i Švicarske.– Na 11. rally po redu odazvao se neočekivano velik broj sudionika koji su zbog poznatih mjera dugo morali mirovati, no sada smo se ipak uspjeli okupiti, naravno uz potrebnu dozu opreza. Toliko nas je da ćemo na tradicionalni ručak morati otići u dvije grupe. Svaka ovakva međunarodna manifestacija doprinosi našem turizmu, a lijepi, očuvani automobili dragi su svima. Vole ih podjednako i žene i muškarci, baš kao i mlada i stara publika – objasnio je Šulina.


Vozači su češće muškarci, dok ih žene uglavnom prate u ulozi suvozačica, no danas niti žene za volanom nisu rijetkost. Također, saznali smo da se u oldtimere sve više zaljubljuje mlada publika, a posebno je zanimljiv podatak i da se sve više mladih žena aktivno uključuje u oldtimer priču.


– Mladi su ove vrijedne automobile najčešće naslijedili od svojih nonića i očeva, od kojih su naslijedili i ljubav prema limenim ljepotanima – zaključio je Šulina.