Iskorak

Nastavlja se smjenski rad opatijskog vrtića

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Projekt »Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj 2« nastavak je projekta koji se uspješno provodio od rujna 2018. godine do ožujka 2021. godine. Omogućio je unapređenje usluga vrtića uvođenjem vrtićkih grupa sa smjenskim radom, što je pridonijelo boljoj ravnoteži poslovnih i obiteljskih obveza roditelja jer je opatijskim roditeljima dostupan rad vrtića koji odgovara smjenskom radnom vremenu. Ukupno je vrijedan 2.100.718,38 kuna.


Riječ je o 100 posto bespovratnih sredstava koja su 85 % osigurana iz Europskog socijalnog fonda i 15 % iz državnog proračuna RH. Projekt će se provoditi 20 mjeseci. Na projektu će raditi tri odgojiteljice u skupini smjenskog rada, tri odgojiteljice koje rade s djecom s teškoćama u razvoju, logoped, kuharica i spremačica na pola radnog vremena te voditelj projekta.


U sklopu projekta provest će se edukacije za odgojitelje na temu Montessori pedagogije, informatike i stranih jezika, edukacije o zdravoj prehrani, radionice za djecu iz područja informatike i prirodnih znanosti te ekološke radionice za djecu i roditelje. Dio sredstava namijenjen je i nabavci potrebne opreme i materijala za provođenje predviđenih aktivnosti – moglo se čuti u Dječjem vrtiću Opatija na press konferenciji u povodu nastavka ovog hvalevrijednog projekta.
– Projekt »Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj 2« je još jedan iskorak u postizanju nadstandarda u uslugama koje pružamo našim korisnicima. Kroz suvremene i inovativne metode pružamo djetetu mogućnost da istražuje i uči, da na primjeren način upoznaje i doživljava čarobni svijet znanosti i umjetnosti. I ovom prilikom zahvaljujemo Gradu Opatiji koji nas kao i uvijek prati i koji nam je partner u projektu. Grad je osigurao sredstva da postignuti nadstandard održimo između dva projekta na dobrobit djece, obitelji i zajednice – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Biljana Šuša koja je i potpisala Ugovor o realizaciji EU projekta.


– Naš grad u prvom redu živi od turističke privrede te mnogi roditelji rade u smjenama, osobito u sezoni, stoga je popodnevni smjenski rad vrtića do 21 sat prava pomoć u organizaciji svakodnevnog života suvremene obitelji – istaknuo je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, zadovoljan zbog toga što se osigurao kontinuitet ovog projekta.