Udruženje obrtnika

Nandoru Mandiću povrelja za razvoj obrtništva u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Luigi Opatija

Foto Luigi OpatijaMEDVEJA – Nakon popuštanja epidemioloških mjera, održana je skupština Udruženja obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga. Domaćin joj je bio član Udruženja obrtnika Ante Bistre, budući da je održana u Medveji, na terasi konobe Kali koja je u njegovom vlasništvu. Na sjednici su prezentirane aktivnosti Udruženja obrtnika Opatija tijekom 2020. godine kojih je bilo poprilično, iako je koronakriza omela izvršenje plana u cijelosti. Donesen je godišnji obračun Financijskog plana Udruženja obrtnika za 2020. te usvojeno Izvješće o radu za 2020. godinu.


Po završetku radnog dijela Skupštine, obrtniku Nandoru Mandiću dodijeljeno je priznanje Hrvatske obrtničke komore »Povelja za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija«.


– Gospodin Mandić u svojih 46 godina obrtničkog staža, kao vlasnik kovinotokarske radnje, svojim djelovanjem doprinosi razvoju i ugledu obrta, očuvanju obrtničkih vještina i znanja, njegovanju obiteljskog obrta te unapređenju strukovnog obrazovanja kroz dugogodišnju obuku naučnika – priopćili su iz Udruženja obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga.