Liburnia Classic Club Opatija

Nakon godinu i pol izašli iz garaže: Pogledajte limene ljepotane na susretu oldtimera u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Sunčanu subotu iskoristili su za druženje i đir po Istri, unutar okupljanja "100 milja Kvarnera i Istre"Godinu i pol dana naši su dobro očuvani, vremešni ljepotani odmarali u garažama. Vozili smo ih tu i tamo, čak i po dvorištu tko je imao dovoljno prostora, ali nije postojala mogućnost za druženje koje je nama, zaljubljenicima u oldtimere jako važno.


Stoga smo se čim su se za to stvorili uvjeti odlučili sastati, za početak samo članovi Liburnia Classic Cluba Opatija i ovu lijepu, sunčanu subotu iskoristiti za druženje i đir po Istri, unutar okupljanja “100 milja Kvarnera i Istre” – rekao je na opatijskom mulu, uoči partence u smjeru Pazina, Bogomil Šulina, predsjednik Liburnia Classic Cluba Opatija.

Premda je dogovoreni polazak trebao biti ispred Sportske dvorane “Marino Cvetković”, uslijed velikog broja ljudi koji su se odazvali masovnom cijepljenju na toj lokaciji, start oldtimera je prebačen u opatijsku luku.


Foto galerija: Susret oldtimera u Opatiji Foto: Vedran Karuza


Okupilo se tamo tridesetak vozila, njihove su se fantastično očuvane karoserije presijavale na suncu, a vozači i njihova pratnja, nakon lagane marende, pripremali za istarsku avanturu, vozeći uz obalu prema krajnjem cilju  susreta, Poreču gdje ih je “va dobroj kumpanije” čekao ručak.


– Nismo pozvali goste, jer nas ne smije biti previše, ali smo ipak željeli organizirati druženje, barem za nas unutar Kluba. Nakon tako velike stanke, vjerujem da će nam ovo druženje ostati u dugom sjećanju – naveo je Šulina.


Uz vlasnike, sretno su kamerama pozirali i liburnijski oldtimeri, jer nakon dugih mjeseci bez dužih vožnji, ova po Istri i Kvarneru je neprocjenjiv događaj i uvod u sva ostala druženja.


Kako su najavili iz Liburnia Classic Cluba Opatija, od prvog utorka u mjesecu srpnju nadalje, svakoga utorka do konca kolovoza, ponovno će se u večernjim satima organizirati besplatne ture oldtimera za turiste, s polascima ispred opatijskog hotela Milenij.