MO Vasanska

Najstariji opatijski Mikula prenio dužnost na mlađe

Aleksandra Kućel Ilić

MO Vasanska organizira doček Mikule već 33 godine

MO Vasanska organizira doček Mikule već 33 godine

Doček svetog Nikole u MO-u VasanskaVeselo društvo iz Opatije, s područja Mjesnog odbora Vasanska, već je 33. godinu zaredom organiziralo doček svetog Nikole.


Uslijed epidemioloških uvjeta, nije to bilo kao nekih ranijih godina u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, u opatijskoj velikoj crkvi, već ispred prostorija Vijeća mjesnog odbora Vasanska.


Promjenama tu nije bilo kraj. Meštar Emil Jeletić, inače najstariji opatijski Mikula, prenesao je svoje dužnosti na mlađe, tako da je podmladak, Milena i Dado, skupa s članovima VMO-a Vasanska preuzeo organizaciju.
Kako su nam, međutim, povjerili, da ne bi bilo zabune, dirigentska je palica i dalje ostala čvrsto u rukama opatijske legende Emila Jeletića.


Na maloj svečanosti, prigodnim riječima okupljenima se obratio predsjednik VMO-a Vasanska Mladen Žigulić, a nakon toga je počela podjela šezdesetak šarenih paketića i to kroz vrata mjesnog odbora.


Nestrpljive dječje ručice primale su darove od svetog Nikole obećavši mu da će i dalje slušati svoje roditelje, noniće i none…