13. izdanju

Najavljena “Noć knjige” u Opatiji, sadrži i akciju za one zaboravne

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Foto Aleksandra Kućel-IlićOvogodišnja 13. po redu “Noć knjige” održat će se 23. travnja u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, s čak više od 1.150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske.


Čitat će se na kopnu i otocima, u knjižnicama, vrtićima, školama, arheološkim lokalitetima, javnom prijevozu, parkovima i mnogim drugim neuobičajenim i sasvim običnim mjestima.


Tema ovogodišnje Noći knjige jest “Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena”, a u manifestaciju se svojim programom uključuje i Gradska knjižnica Opatija sa svojim područnim knjižnicama Kastav, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga.
– U knjižnicama će se izložiti izbor djela lijepe književnosti i publicistike tematikom bliske ovogodišnjoj Noći knjige. U cilju je navesti korisnike da posegnu za naslovima koji nude zanimljiva razmišljanja, odgovore i podršku u izazovima suvremenog života, a koje korisnici možda još nisu otkrili na policama.


Za one zaboravne, organizirana je uvijek dobrodošla akcija oprosta zakasnine koje će sve knjižnice u sastavu Gradske knjižnice Opatija provoditi povodom Noći knjige u utorak, 23. travnja.


U Gradskoj knjižnici Opatija s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje knjige “Burnout – priča o nama” autora dr. sc. Krunoslava Nuića.


Knjiga je pisana na osnovu osobnog iskustva težeg oblika burnouta, ali ujedno i kroz stručni pogled znanstvenika i integrativnog terapeuta.


Autor će svojim izlaganjem donijeti autentičnu i inspirativnu priču o burnoutu, njegovim uzrocima, rješenjima, ali i prilikama za novi, zreliji i osvješteniji život te dati nadu mnogim osobama koje se nalaze u kaotičnom i zahtjevnom žrvnju današnjeg svijeta – najavili su opatijski organizatori Noći knjige.


Krunoslav Nujić je dr.sc. biologije i ima dvadesetogodišnje iskustvo rada u različitim farmaceutskim kompanijama u području istraživanja novih lijekova.


Tijekom bogate znanstvene karijere upoznao je sve prednosti, ali i izazove rada u korporativnom okruženju. Paralelno sa znanstvenom karijerom, radoznalost i životni izazovi odveli su ga prema istraživanju ljudske osobnosti.


Tijekom tog perioda završio je edukacije tjelesno orijentirane psihoterapije, sistemskih konstelacija i tehnike emocionalne slobode.


Prije nekoliko godina doživio je teško iskustvo burnouta nakon čega je odlučio svoja znanja i iskustva o toj temi opisati u knjizi “Burnout, priča o nama”.