Ekologija

Na Veprincu i Učki provedena akcija pod motom “Ne hitajte smeti va šumu”

Aleksandra Kućel IlićVEPRINAC – Pod motom »ne hitajte smeti va šumu«, za vikend je na području Veprinca i Učke održana vrlo uspješna akcija »Zelena čistka Veprinac-Učka«. U organizaciji Mjesnog odbora Veprinac-Učka i uz sudjelovanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Učka, Parka prirode Učka, KD Leprinac i svih ekološki osviještenih ljudi, održana je akcija čišćenja divljih deponija i smeća uz cestu.


Prema riječima Zorice Sergo, predsjednice Mjesnog odbora Veprinac-Učka, DVD Učka sa svojih desetak članova počistio je Učku, a ostalih tridesetak volontera, među kojima je bilo predstavnika svih generacija, počistilo je Veprinac i okolne nerazvrstane ceste u okolici, po Veprinštini.


– Akciju su pomogli Komunalac koji je dovezao i odvezao dvije velike baje pune smeća, a glomaznim otpadom je napunjen i veliki kamion firme Sekundar usluge. Kad se sve to zbroji, u ovoj akciji sakupilo se više kubika raznog smeća. Zaista je nevjerojatno koliko toga ima po šumi, uz puteve i po našim »potokima«. Snimljene su još neke lokacije i jedan dio Veprinca nismo ospjeli počistiti pa vjerojatno ubrzo slijedi još jedna akcija – rekla je Zorica Sergo.
Iz MO-a Veprinac-Učka poručuju da se prije svega zahvaljuju svima koji su se odazvali na akciju čišćenja i najavljuju da će nakon ove akcije u suradnji s Gradom Opatijom poduzeti daljnje radnje kako bi spriječili i kaznili one koji zagađuju okoliš. Akciju su zaključili uz apel »ne hitajte smeti va šumu«.