Osmo izdanje

Na Učka trailu 240 trkača iz 17 zemalja

Marina Kirigin

Snimio: Mateo Levak

Snimio: Mateo Levak

Izrazito toplo, vedro i sunčano, pravo ljetno vrijeme, podosta je namučilo trkače, međutim, isto tako pružilo im za vrijeme utrke predivne prizore sa obronaka Učke na kvarnerski zaljev i otokeOsmo izdanje Učka traila, utrke koja starta u Mošćeničkoj Dragi i vodi obroncima Učke, okupilo je 240 sudionika iz 17 zemalja – Hrvatske, Italije, Njemačke, Mađarske, Poljske, Slovenije, Austrije, Srbije, Crne Gore, Češke, SAD, Francuske, Velike Britanije, Ukrajine, Belgije, Švedske i Bosne i Hercegovine.

Foto galerija: Učka trail u Mošćeničkoj Dragi Foto: Mateo LevakIzrazito toplo, vedro i sunčano, pravo ljetno vrijeme, podosta je namučilo trkače, međutim, isto tako pružilo im za vrijeme utrke predivne prizore sa obronaka Učke na kvarnerski zaljev i otoke.


Na najdužoj utrci, »green« stazi, dugoj 42 kilometra najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Darija Bostjančić (Hrvatska), a najbolji u konkurenciji muškaraca Matej Pečnik (Slovenija). Iza Bostjančić, na drugo mjesto plasirala se Marzia Peroni (Italija), a treća je bila Stephanie Geiger (Njemačka).
Srebrnu medalju na »green« stazi osvojio je Vinko Zaninović (Hrvatska), a treći je bio Simon Strnad (Slovenija). Vana Čargonja (Hrvatska) slavila je u 31 kilometar dugoj »blue« utrci, a na prvo mjesto u kategoriji muškaraca plasirao se Urban Jereb (Slovenija).


Druga u konkurenciji žena bila je također hrvatska predstavnica Lana Ostojić, a treće mjesto pripalo je Lucy Baston (Velika Britanija). Nikola Špoljar (Hrvatska) bio je drugi na »blue« stazi, a iza njega, do bronce je dotrčao Tilen Potočnik (Slovenija).


Najveći broj prijavljenih trkača okušalo se na stazi dugoj 16 kilometara koja nosi naziv »Perun«, a najbrži na toj stazi bili su Slovenci – u konkurenciji muškaraca pobjedio je Gašper Bregar, dok je kod žena slavila Jasmina Munih (Slovenija).


Drugo mjesto u konkurenciji žena pripalo je Katji Jensterle (Slovenija), a treća je bila Marta Močinić (Hrvatska). Drugo vrijeme na najkraćoj utrci imao je Dino Vidmar, a treći je ciljem prošao Alen Matovina (oba Hrvatska).


Ovogodišnje izdanje priredbe bilo bi deveto da lani nije otkazana utrka zbog općepoznatih, epidemioloških razloga. Međutim, organizatori iz tvrtke Ad Natura Sport i udruge Ad Natura izuzetno su zadovoljni što su uspješno organizirali ovogodišnje izdanje sportske priredbe što je, kažu, u ovim uvjetima bio veliki izazov.