Treće izdanje

Na prvi dan ljeta LeFestiva – leprinačka ljetna zabava

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaU petak, 21. lipnja – na prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe, a dan uoči neradnog Dana antifašističke borbe, od 17 sati u Veprincu u Starom Gradu održava se treća po redu “LeFestiva – leprinačka ljetna zabava”, navedeno je na gradskim mrežnim stranicama.


Ove godine LeFestiva je obogatila svoj program te će se prvi puta održati skup harmonikaša “Armunike va Leprince” – nastup harmonikaša svih uzrasta na pozornici kod lože, te festival dječjeg stvaralaštva “Vidi ča ja umen” – nastup Dječjeg vrtića i Područne škole Veprinac, Dječjeg vrtića Brgud i individualni nastupi mladih umjetnica i umjetnika na pozornici kraj crkvice svete Marije. Voditeljice programa su Irena Grdinić i Doris Juračić, a umjetnički voditelj je Darko Čargonja.


– Po završetku dječjih nastupa na pozornici kod svete Marije, posjetitelje očekuje “Čakavska ura” u sklopu koje će svoja književna djela čitati Sanja Albaneže, Marina Česen i gošća iz Istre Marija Ribarić.
U večernjim satima zabavljat će nas Duo Denis Robi, dok na platou ispred crkve svetog Marka (Brituh) posjetitelje očekuje kazališna predstava “Cvrčak i mrav” teatra Naranča iz Pule te kino na otvorenom.


Sve zainteresirane pozivamo da prisustvuju LeFestivi i zabave se u predivnom ambijentu Starog Grada u Veprincu. Ulaz na događaj je naravno besplatan, a posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda – poručili su organizatori iz Udruge Leprinka. “LeFestivu” su financijski podržali Grad Opatija, PGŽ, TZ Grada Opatije i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.