Poboljšanje usluge

Na opatijskoj rivijeri od subote dva nova punkta za testiranje turista

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Od ove subote testiranje će, uz dosadašnje dvije opatijske lokacije, biti moguće svakoga dana od 9 do 11 sati i u prostoru do ulaza u recepciju hotela Paris, a u Mošćeničkoj Dragi u sklopu zdravstvenog centra od 12 do 14 satiGradonačelnik Opatije Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj i direktorica TZG-a Opatije Suzi Petričić najavili su u opatijskom hotelu Paris otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi.


Kako je najavljeno pred velikim brojem novinara, bit će to u suradnji sa Specijalnom bolnicom “Medico” iz Rijeke.


Od subote, 12. lipnja, testiranje u Opatiji uz dosadašnje dvije lokacije bit će moguće i na novoj lokaciji, u sklopu hotela “Paris” (prostor do ulaza u recepciju), na početku Ulice Nikole Tesle. Testovi će se provoditi svakoga dana, uključujući vikende i praznike, od 9 do 11 sati, i to brzi antigenski i PCR test.
U Mošćeničkoj Dragi, također od subote 12. lipnja, brzi antigenski i PCR testovi za goste i domicilno stanovništvo provodit će se u sklopu zdravstvenog centra, na adresi Barba Rike 5a, u dvorani na 1. katu. Testiranje će se provoditi od 12 do 14 sati – najavljeno je na konferenciji za novinare.


Odmor bez rizika


Cijena za brzi antigenski test iznosi 100 kuna, dok je cijena za PCR test 550 kuna. Nalazi se izdaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Plaćanje se obavlja na licu mjesta u gotovini, a uskoro će putem aplikacije app.Medico.hr biti omogućeno i prijavljivanje i plaćanje.


– Današnji gost prvenstveno traži visoke sigurnosne standarde, odmor bez rizika i visoku kvalitetu usluge. U Turističkoj zajednici posebnu pažnju posvećujemo zaštiti zdravlja i sigurnosti svih naših gostiju te im želimo pružiti i omogućiti sve što im je potrebno za ugodan i siguran godišnji odmor.


Porastom broja turista raste i potreba za testiranjem, a naša je želja gostima olakšati i ubrzati taj postupak te smo dogovorili još jednu lokaciju gdje će se naši gosti moći testirati i putem brzog antigenskog testa i putem PCR testa, svakim danom uključujući vikende i praznike – istaknula je Suzi Petričić, direktorica TZG-a Opatije.Gradonačelnik Fernando Kirigin izrazio je želju da posjetitelji Opatije ovoga ljeta ovdje provedu ugodan odmor te da se nakon brzog i dobro organiziranog testiranja sigurno vrate u svoje zemlje.


– Prioritet nam je omogućiti sve uvjete, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, kako bi ovogodišnja turistička sezona donijela što bolje gospodarske rezultate.


Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u procesu otvaranja novog punkta za testiranje na COVID-19 koji je namijenjen isključivo turistima: u prvom redu zahvaljujem Specijalnoj bolnici “Medico” i TZ-u Grada Opatije na organizaciji testiranja u prostoru hotela “Paris”, naglasio je gradonačelnik Kirigin.


Povoljna cijena


Nadovezao se draški načelnik Riccardo Staraj.


– Izražavam zadovoljstvo što smo na nivou Opatijske rivijere prihvatili projekt testiranja turista prilikom njihovog odlaska iz destinacije. Općina Mošćenička Draga omogućit će svim turistima testiranje na prvom katu zdravstvenog centra u Mošćeničkoj Dragi svakim danom od 12 do 14 sati.


Inicijativa klinike Medico te zajednička suradnja Grada i TZ-a Opatije te Općine i TZ-a Mošćenička Draga rezultirala je ostvarenjem ove važne zdravstvene usluge, a sve u cilju što sigurnijeg i ugodnijeg boravka posjetitelja koji će na ovaj način dobiti mogućnost brzih testova “na licu mjesta” neposredno u mjestu njihova boravka.


Također ističem zadovoljstvo cijenom pružene usluge od strane klinike Medico, kao i njihovoj dostupnosti, kako u Opatiji, tako i u Mošćeničkoj Dragi.


Mišljenja sam da se u ova pandemijska vremena ovakva usluga mora pružiti turistu koji na kraju krajeva to i očekuje, a ovime dokazujemo visoku zdravstvenu svijest Opatijske rivijere i važnost sigurnog boravka turista u destinaciji – naveo je Riccardo Staraj.