Proslava

Na boćariji u Poljanama ovog vikenda velika fešta s tradicionalnim petrovskim kolačićima

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Nikola Blagojević

Foto Nikola BlagojevićTradicionalni petrovski kolačići, mekane i slatke okrugle delicije koje izgledom podsjećaju na bakarske baškote, bit će na dvodnevnoj proslavi Petrove u Poljanama glavna slastica i jestivi most između prošlosti i budućnosti, između starijih generacija kod kojih prisjećanje na njih budi nostalgiju i mlađih kojima je vrlo često nepoznanica.


Tko još nije probao kolačiće koji su se nekada “po užance” uvijek kupovali za blagdan nebeskog zaštitnika mjesta svetog Petra, može to učiniti tijekom iduće subote i nedjelje, 22. i 23. lipnja na boćariji u Poljanama koja je temeljito preuređena, pozvali su zamjenica opatijskog gradonačelnika Kristina Đukić, predsjednik Boćarskog kluba Poljane Bruno Belasić i predsjednik VMO Poljane Damir Zrinšćak.


Jače i raskošnije


Budući da prošle godine proslave Petrove nije bilo, ove će godine biti puno “jača i raskošnija”, naveli su organizatori. Pored sporta i zabave, pamtit će se i po službenom otvorenju nove Boćarije koje će biti u subotu uoči boćarskog turnira čiji je početak najavljen za 9 sati.

– Petrova Poljane počinje u subotu uz boćarski turnir, u 10 sati se nastavlja uz turnir u malom nogometu, a navečer će biti puno dobre glazbe. Od 20.30 sati nastupaju “TrioBezKormilara”, a zatim od 22 sata nadalje popularna grupa “Vigor” – naveo je Zrinšćak.


Nedjelja će ponuditi sportska nadmetanja i to od 15 sati memorijalni kartaški turnir “Za Kopeta” te od 16 sati turnir u kornholu.


Za najmlađe će “Teatar Naranča” iz Pule u 18 sati izvesti predstavu “Svijet zabave”, dok će u večernjim satima, od 19 sati nadalje zabavni program predvoditi nastup grupe “Cukar&kafe”.


Vidimo se va Pojanah


– Svi smo jako veseli zbog toga što ćemo se nakon prošlogodišnje stanke zbog izgradnje Boćarije, ponovno okupiti u Poljanama i što možemo najaviti bogatiji program.


Vjerujem da će se velik broj ljudi okupiti i lijepo zabaviti, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.Bruno Belasić, predsjednik Boćarskog kluba Poljane najavio je i službeno otvorenje Boćarije Poljane koje će obilježiti upravo 42. turnir Petrova Pojane na kojem će sudjelovati čak 16 ekipa, među kojima i jedna talijanska i jedna slovenska, a na “pojansken joge” koji je nakon preuređenja otvorio novu stranicu u svojoj povijesti, okušat će se i muška i ženska seniorska reprezentacija Hrvatske u boćanju.– Vidimo se va Pojanah – poručili su organizatori dvodnevne fešte, na preuređenoj Boćariji Poljane.