14. izdanje

“Mogu i ja”: U subotu u Opatiji sport i rekreacija za osobe s invaliditetom i volontere

Aleksandra Kućel Ilić

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran KaruzaOpatija će u subotu, 9. prosinca u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” s početkom u 10 sati ugostiti 14. Sportsko- rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere, pod nazivom “Mogu i ja”.


Povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije, KŠR Gorovo organizira manifestaciju čije su aktivnosti u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika.


– “Mogu i ja” je i integracijski sportsko-rekreativni program kroz kojeg se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć volontera.
Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika.


Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama. Sudionike se ovim programom želi educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija.


Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život – naveli su organizatori programa.