Cjelodnevni program

Mladi u Opatiji svoj dan proslavili edukativnim i zabavnim događanjima

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Uz cjelodnevni program, u Opatiji je jučer obilježen Međunarodni dan mladih u organizaciji Savjeta mladih Grada Opatije, te u suradnji s mladim snagama Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Održana je pokazna vježba oživljavanja unesrećene osobe u kojoj je demonstratorica bila članica Kluba mladih GDCK-a Karla Vurić. Moglo se saznati i kako se koristi vanjski automatski defibrilator za pružanje prve pomoći, koji inače postoji na ulazu u tržnicu. Svi zainteresirani građani, a bilo ih je podosta, mogli su na štandu ispred tržnice izmjeriti tlak i šećer u krvi, pri čemu je intencija bila na podizanju svijesti o važnosti zdravlja i prevenciji bolesti.


– Jako puno mladih se uključilo u akciju volontiranja ispred tržnice, a također i za poslijepodnevnu radionicu koju će voditi Hrvoje Kovač na temu »Mladi NISU budućnost« u prostorijama Centra za inovacije u turizmu – Hubbazia, također se odazvao velik broj mladih ljudi, među kojima će biti i članovi Savjeta mladih. Imat ćemo priliku saznati više o primjerima dobre prakse vezanim uz rad Savjeta mladih, a Dan mladih ćemo zaokružiti uz Abbazia pub kviz u Eugenian Baru, rekla je članica Savjeta mladih i koordinatorica aktivnosti uz Dan mladih Ena Knežević Tončinić.


Jučerašnjim programom se edukativnim, ali i zabavnim načinom željelo okupiti mlade Opatijke i Opatijce, upoznati ih s radom Savjeta mladih te saznati što ih konkretno muči, te postići suradnju s drugim savjetima mladih.