Ispraćaj sa Slatine

Mladi Opatijci s intelektualnim teškoćama i invaliditetom na ljetovanju u Medulinu

Aleksandra Kućel Ilić

Ispraćaj sa Slatine

Ispraćaj sa Slatine

Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije organizirala za 28 svojih članova petodnevni boravak u IstriMladi s intelektualnim teškoćama i invaliditetom iz Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije u pratnji asistenata nalaze se na petodnevnom ljetovanju u Medulinu, a financijska sredstva osigurana su kroz projekt »Opatijski kutak za inkluziju«.


Sa Slatine su ih ispratili roditelji te gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić koji su im poželjeli sretan put i dobru zabavu na ljetovanju.


– Ukupno 28 članova naše udruge i njihovi asistenti boravit će do 27. lipnja u hotelu Koral u Medulinu, koji se nalazi na samoj obali mora, uz pješčanu plažu.
Cilj ljetovanja daleko je važniji od toga da im priuštimo sunce, more i promjenu okruženja – većini je to jedina mogućnost da provedu nekoliko dana bez roditelja i tako steknu neprocjenjivo vrijedna iskustva za svoju samostalnost i socijalni razvoj – istaknula je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije Klaudia Dokozić.


Članovi opatijske Udruge odlaze organizirano na ljetovanje u Istru već nekoliko godina, no ovog ljeta prvi put ne moraju sakupljati donacije već ljetuju u sklopu projekta »Opatijski kutak za inkluziju« – mjesto participativnih interkulturalnih aktivnosti s ciljem socijalne integracije osoba s invaliditetom, za koji je Gradu Opatiji i Udruzi osoba s invaliditetom grada Opatije Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo bespovratna sredstva u iznosu od 2.212.704,90 kuna i koji će se sufinancirati u stopostotnom iznosu.


Sredstva su odobrena kroz program Aktivno uključivanje i poboljšavanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar urbanih aglomeracija Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb – objasnili su u Gradu Opatiji.