DJEČJE VESELJE

Mikula i vilenjaci zauzeli »mali grad velikog srca«

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Uz slatka iznenađenja svetog Nikole, jučerašnji je dan najmlađima bio posebno uzbudljiv, a svoje iznenađenje novim izgledom »Šporera« nisu krili, već su redom komentirali kako će se vratiti ponovoOPATIJA – Dječice, draga dječice, jeste li pripremili i očistili svoje čizmice? Ako ste ih sve na vrijeme pripremili, slijede slatka iznenađenja, najavio je jučer u Umjetničkom paviljonu Jurja Šporera sveti Nikola, taj djeci najomiljeniji svetac.


Prekrasna se bajka odigrala u ovom paviljonu u Parku svetog Jakova u Opatiji koji je uz velik organizacijski trud Festivala Opatija pretvoren u »Mali grad velikog srca«. U očekivanju dolaska Mikule, za najmlađe posjetitelje Najljepšeg Adventa uz more u »Šporeru« su pripremljene originalne kreativne radionice. Djeca su mogla naučiti kako izraditi lijepe božićne čizmice ili pak sasvim neobične božićne ukrase, prepustiti se turi »face paintinga« ili pak odjenuti kostime malih i uvijek veselih vilenjaka… Uz slatka iznenađenja svetog Nikole, jučerašnji je dan najmlađima bio posebno uzbudljiv, a svoje iznenađenje novim izgledom Šporera nisu krili, već su redom komentirali kako će se vratiti ponovo.


Foto S. Drechsler


Do kraja mjeseca, najavili su iz Festivala Opatija, bit će puno razloga za dječji dolazak na Advent. Bit će tu i drugih radionica, kazališnih predstava, animacija, ali i opatijska premijera gastro-kazališnog performansa »Zagrizi u bajku – Božić kod Ivice i Marice«! Kazališne predstave za djecu »Larina božićna bajka i Djed Božićnjak« i »Šlampavi Djed Božićnjak« u izvedbi zagrebačke Tvornice lutaka djeci će na maštovit, zabavan i poučan način predstaviti prave božićne vrijednosti, a »Mali grad velikog srca« vrhunac će doživjeti 30. prosinca ludom novogodišnjom disko zabavom s božićnim maskotama uz DJ-a Marija Kovača.
Doček svetog Nikole, po domaći Mikule, upriličen je osim u »Šporeru« i na mnogim drugim lokacijama diljem Liburnije, te premda je Mikulova tek danas, u ponedjeljak, 6. prosinca, već je jučer, u nedjelju, kada su obitelji najčešće na okupu, bilo veselo među mališanima, ali i svima koji su uspjeli zadržati barem djelić djeteta u sebi.