Odluka

Matuljski učenici od 5. do 8. razreda prelaze na online nastavu, roditelji dobili apsurdnu poruku

Marina Kirigin

OŠ Andrija Mohorovičić Matulji / Foto Sergej Drechsler

OŠ Andrija Mohorovičić Matulji / Foto Sergej Drechsler

U porukama se navodi kako svi učenici od 5. do 8. razreda moraju u samoizolaciju do 20. studenog, roditelji to smatraju apsurdnim, jer su djeca tek stigla u školuUčenici od 5. do 8. razreda matuljske Osnovne škole „Dr. Andrija Mohorovičić“ sutra (9. studenog) prelaze na online nastavu.


Po modelu C, u realnom vremenu po redovnom rasporedu, nastavu će polaziti sve do 19. studenog.


Odlučeno je tako samo dan nakon što su se matuljski školarci nakon jesenskih blagdana vratili u školske klupe.
Na stranicama škole navodi se kako je odluku o prelasku na C model donijela ravnateljica na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Općine Matulji i uz Suglasnost Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko – goranske županije.


Roditelji učenika informirani su o prelasku na online nastavu viber porukama u kojima se navodi i kako svi učenici od 5. do 8. razreda moraju u samoizolaciju do 20. studenog, što je posebno uznemirilo roditelje jer su takvu odluku smatrali apsurdnom s obzirom da su djeca danas tek stigla u školu.


Međutim, čini se kako ipak ta informacija nije točna jer je naknadno na web stranicama škole napisano sljedeće: „U dogovoru s epidemiologom i školskim liječnikom obavještavamo vas da ćete sutra tijekom dana dobiti detaljnije upute o postupanju s učenicima koji moraju biti u samoizolaciji, a koji po pravilima struke ne moraju.“