Gajanići

Matulji će uskoro imati dva trgovačka centra Plodine

Marina Kirigin

Radna atmosfera na prostoru Gajanići u Matuljima / Foto MA. KIRIGIN

Radna atmosfera na prostoru Gajanići u Matuljima / Foto MA. KIRIGIN

Na nekadašnjem skladišnom prostoru Trgovačkog Opatija srušena je mala hala, a na njemu novi investitor raščišćava prostor za gradnju novog matuljskog trgovačkog centraMATULJI  Na prostoru Gajanića u Matuljima posljednjih mjesec dana uočene su veće aktivnosti, što je zabilježeno i nekolicinom fotografija i komentara na društvenim mrežama. Riječ je o nekadašnjem skladišnom prostoru Trgovačkog Opatija na kojem je srušena mala hala, a na kojem novi investitor raščišćava prostor za gradnju novog matuljskog trgovačkog centra.


Prema informacijama kojima raspolaže predsjednik Općinskog vijeća Matulja Darjan Buković, na navedenoj lokaciji trebao bi biti izgrađen novi centar Plodina. Objasnio je i da je Općina na prostoru Gajanića zamjenom terena osigurala prostor za izgradnju ceste koja bi rasteretila Ulicu 43. istarske divizije i sam centar Matulja. Cesta kroz prostor bivšeg Trgovačkog Opatija, kao i obližnje raskrižje, investicije su koje bi vrlo brzo trebale krenuti.


Gradnja ceste


Prema riječima načelnika Matulja Marija Ćikovića, detalji o ovim investicijama bit će poznati kroz desetak dana, nakon što bude okončan javni natječaj za izgradnju jednog dijela prometne infrastrukture koji je raspisao, ali i produljio rok za prijavu, investitor u projekt raskrižja, Hrvatske ceste. Natječaj za gradnju ceste raspisala je Općina, a uskoro će biti poznati i izvođači radova na toj novoj matuljskoj prometnici.
Premda su se mogle čuti najave da će se nakon izgradnje novog supermarketa onaj na dosadašnjoj lokaciji u Matuljima ugasiti, iz Uprave Plodina su to demantirali.
– Bit će to naš drugi supermarket na području Matulja, dakle, moramo dati ispravak: naš supermarket na Kastavskoj cesti će nastaviti s radom i nakon izgradnje i puštanja u rad supermarketa na Cesti dalmatinskih brigada.


Najnoviji standardi


Na području Gajanića, uz Cestu dalmatinskih brigada, na parceli od 8.500 m2 gradimo supermarket površine cca 2.100 m2 sa 130 parkirnih mjesta. Supermarket će biti uređen po najnovijim standardima, a pored odjela voća i povrća, samoposlužne pekare, gastroodjela, mesnice i odjela delikatese, supermarket će imati i širok asortiman ostalih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Kupcima će kao dopunski sadržaj biti dostupan i caffe bar. Ako se radovi budu odvijali po planu, supermarket bi prve kupce mogao primiti u prvoj polovici travnja ove godine.


U navedenom supermarketu planiramo zaposliti 40 zaposlenika. Nadamo se da će najveći dio zaposlenika biti iz redova domaćeg stanovništva. Potrudit ćemo se i vjerujemo da ćemo opravdati očekivanja naših kupaca – navela je članica Uprave u Plodinama Mirjana Palada Kmetović.