"Mladi za mlade"

Malonogometni maškarani turnir od sada nosi naziv Emil Jeletić, u subotu 18. izdanje

Aleksandra Kućel Ilić

Sanja Škorić, Nensi Bošnjak i Davorka Turković najavile 18. maškarani malonogometni turnir

Sanja Škorić, Nensi Bošnjak i Davorka Turković najavile 18. maškarani malonogometni turnir

U spomen na "dobrog duha" opatijskog i liburnijskog karnevala Malonogometni maškarani nosi naziv Emil JeletićMaškarani malonogometni turnir i akcija “Mladi za mlade” u organizaciji Kluba mladih IDS-a Liburnije slavi 18. rođendan i za svoju punoljetnost u spomen na “dobrog duha” opatijskog i liburnijskog karnevala, od sada nosi naziv Malonogometni maškarani turnir Emil Jeletić.


Detalje o turniru koji će se održati u subotu, 4. veljače s početkom u 13 sati u Sportskom centru Da-Mar u Rukavcu najavile su Davorka Turković, tajnica Kluba mladih IDS-a Liburnije, članica ovog Kluba Nensi Bošnjak i Sanja Škorić iz Udruge Društvo “Naša djeca” Opatija.


– Ove godine turnir organiziramo u suradnji s DND Opatija, a cilj nam je prikupljanje sredstava za nabavku komunikacijskih ploča za potrebe djece i mladih s poteškoćama u razvoju koje će biti postavljene na liburnijska dječja igrališta – najavila je Davorka Turković po čijim riječima je u posljednjih 17 godina održavanja malonogometnog maškaranog turnira prikupljeno oko 100.000 eura, kao i mnoge donacije u hrani i potrepštinama za djecu i mlade lošeg imovinskog ili zdravstvenog stanja.
Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare na kojoj je posebno istaknuto zadovoljstvo zbog toga što se i na ovaj način odala počast legendarnome Emilu Jeletiću, čovjeku koji je mlade mogao naučiti puno toga, no najviše od svega kako voljeti svoj kraj i običaje, interes za ovogodišnjim turnirom je vrlo velik i prijavilo se dvadesetak ekipa odraslih, osim s područja Liburnije i susjedstva i iz Istre, Gorskog kotara i otoka.


Trošak izrade i postavljanja komunikacijske ploče je između 400 i 500 eura, a uplate su moguće, tko se odluči pomoći na IBAN DND Opatija uz opis plaćanja “za komunikacijske ploče”.


– Na kraju upućujemo poziv svim ljudima kojima u venama “teče maškarana krv” da, nakon dvije godine bez prisustva javnosti, dođu dati podršku ekipama, te uživati u malonogometnim egzibicijama i provesti vrijeme uz glazbu, druženje i zagarantirano dobru zabavu – rekla je Nensi Bošnjak.