Susret

Mali opatijski vijećnici ugostili prijatelje iz Svete Nedjelje

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Grad Opatija

Foto Grad Opatija

Sjednici Dječjeg gradskog vijeća Opatije prisustvovali članovi dječjeg gradskog vijeća grada iz okolice ZagrebaNa sjednici Dječjeg gradskog vijeća Opatije mali su opatijski vijećnici ugostili prijatelje iz Dječjeg gradskog vijeća Svete Nedjelje koji su svoje gradsko vijeće osnovali prije nekoliko godina te im je dugogodišnje opatijsko iskustvo iznimno važno.


Na sjednici DGV-a održana je prezentacija o radu i ovlastima opatijskog DGV-a za goste iz Svete Nedjelje te su predstavljeni projekti ostvareni od posljednje sjednice DGV-a: Dom čistog FLAGA – djeca održavaju more i Održivi turizam za djecu.


Kroz projekte, vijećnici su obilježili dva važna datuma, Dan planeta Zemlje i Dan Europe.
Vijećnici su glasanjem odlučili i o pobjedniku natječaja »Ruke moje rastu k tebi sve veće jer želim dati i tebi sreće« za sredstva Malog gradskog proračuna u iznosu od 12.000 kuna.


Većinom glasova izabran je projekt DND-a »Kroz dječjih ruku rad, upoznaj naš grad« kojim će djeca izraditi prvi opatijski dječji suvenir, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Opatije.


Proglašeni su i dobitnici nagrade NAJdječje djelo. Nagradu je dobila Lana Golubović, a pohvale su pripale Veroniki Anušić, Luciji Blaženić, Lari Staničić i Luciji Čerini.


Djevojčice su se istaknule vrijednim radom u Društvu Naša djeca i spremnošću na pomoć svojim prijateljima.


Osim gostovanja na sjednici, opatijski su vijećnici DGV-a s gostima iz Svete Nedjelje organizirali i radionicu na temu komunikacije s odraslima te zabavne igre, zakusku i šetnju Opatijom.